STOR: Frp med formann Siv Jensen rykker stadig oppover på meningsmålingene. Foto: Scanpix

- Lettere å utrydde ulver enn Frp

ÅLESUND (VG Nett) - Det blir lettere for Senterpartiet å utrydde ulver enn å utrydde Fremskrittspartiet, sier Frp-formann Siv Jensen etter at Ola Borten Moe sammenlignet partiet med rovdyr.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Senterpartiets Ola Borten Moe kaller Fremskrittspartiet et politisk rovdyr som må jaktes ned og tas ut. Han inviterer til et nytt Stalingrad for å nedkjempe partiet.

Les også:Kaller Frp-ere for rovdyr

- Vi må kalle en spade for en spade, et rovdyr for et rovdyr. De farligste rovdyrene er ikke ulv, gaupe, jerv eller bjørn. Det er politiske rovdyr som må jaktes ned og tas ut - med fredelige midler. Jeg snakker om Fremskrittspartiet, den politiske kraften som mest systematisk og minst gjennomtenkt går til valg og søker mandat for å ødelegge landbruket, underminere familier og slette spor etter norske livsformer, sa Borten Moe i sin tale til Senterpartiets landsmøte lørdag.

LESERNE DISKUTERER FRP:«Det er mulig at folk med tiden har glemt hva solidaritet var». Delta i debatten her!

Artikkelen fortsetter under bildet.

ROVDYR-STEMPLER FRP: Det er ikke ulv og bjørn som Sp-politiker Ola Borten Moe frykter mest. De verste rovdyrene er Frp-politikere, mener han. Foto: FRODE HANSEN

LES OGSÅ:Navarsete gjenvalgt som Sp-leder

Må heve seg over

- Jeg registrerer at alle partiene snakker om Frp på sine landsmøter. Frp skal også snakke om Frp på sitt landsmøte, sier Siv Jensen til VG Nett.

Hun sier at partiet bare må heve seg over karakteristikken fra Ola Borten Moe.

- Hvis han tror dette er et veldig konstruktiv bidrag, så får han bare si det, sier hun.

Ordbruk

I sin tale til landsmøtet fredag kom Liv Signe Navarsete med kritikk av opposisjonens ordbruk.

- Jeg reagerer på ordbruken fra partiene. De kommer med mange karakteristikker som ikke tjener politikkens innhold, sa Navarsete til VG Nett etter talen fredag.

Navarsete:- Vi trenger ikke en plan B

Siv Jensen reagerer nå på billedbruken fra Ola Borten Moe. Han sier at Frp må bekjempes.

- Dette bør bli et nytt Stalingrad. Vi skal omringe dem, ikke gi opp, bite oss fast - og vinne ved å spre kunnskap om det de sier og stemmer for, sa Borten Moe.

- Jeg tror at de fleste mennesker som vet hva som skjedde i Stalingrad har helt andre assosiasjoner. Vi får bare heve oss over dette, sier Siv Jensen.

- Sp bør konsentrere seg om den regjeringen de er en del av, ikke om Frp, sier Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder