Seilskuten SS «Christian Radich» har kollidert med brygge

Seilskuten SS «Christian Radich» har kjørt inn i brygge på Sukkerbiten i Oslo. Direktøren anslår at reparasjonene vil koste 50.000 kroner.

Fullriggeren SS «Christian Radich» kjørte i brygga ved Sukkerbiten i Oslo. Det bekrefter direktør Vidar Pederstad til VG.

– Vi hadde et uhell da vi skulle legge til kai. Vi klarte ikke stoppe opp da vi skulle legge til brygga på grunn av vinden. Det ble et lite hull i skutesiden, men det er over vannlinjen.

– Alle som var om bord har det bra. Skadene som oppsto må repareres, ellers er det ikke spesielt dramatisk, fortsetter direktøren.

Hullet går rett gjennom skuten på begge sider foran.

SS «Christian Radich» ble bygget i 1937. Skipet ble opprinnelig bygget som et skoleskip som skulle brukes til opplæring av sjøfolk til den norske handelsflåten. Fra 2005 til 2015 ble skuten blant annet brukt av Sjøforsvarets befalskole.

– Nå brukes skuten til prosjektet Windjammer, formålet med det er å gi et tilbud til elever som har sluttet på skolen. I tillegg har vi turer for medseilere, nå ble båten brukt av en gruppe kvinner som hadde betalt for å være med å seile, sier han.

SKADE PÅ BRYGGEN: Bryggen der skuten skulle legge til ble også skadet. Hva det vil koste å reparere skaden er uvisst. Foto: VG-tipser

– Vi estimerer at skadene kan repareres i løpet av morgendagen, og at skadene på skuten vil koste rundt 50.000 kroner.

Han vet foreløpig ikke hvor mye reparasjonen av bryggen vil koste.

Driftsleder Bjørn Gonsholt sier skaden på skuten kan repareres på flere måter:

– Enten skjærer vi ut et stykke og sveiser inn eller så legger vi på en plate.

Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder