MØTES HER: – Det er jeg som har oppfordret partene til å møtes til frivillig megling, sier riksmegler Mats Wilhelm Ruland. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fortsatt ingen løsning i sykehusstreiken

Partene i sykehusstreiken møttes tirsdag kveld hos Riksmekleren, men uten noen løsning.

  • NTB

Representanter for LO Stat og YS var til stede på møtet, som startet i 21-tiden. To timer senere gikk partene fra hverandre uten å ha blitt enige om en løsning.

– Streiken fortsetter. Spekter vet godt hva som skal til for å få en avslutning på streiken. Vi vurderer fortløpende om vi skal ta ut flere i streik, sier Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet til NTB.

– Partene hadde samtaler, men det førte ikke til løsning på konflikten. Derfor fortsetter streiken, sier leder av YS Spekter og forbundsleder i Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen, i en pressemelding.

Administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten, sier hun setter pris på Riksmeklerens initiativ, men at meklingen dessverre ikke førte fram. Rundt 650 sykehusansatte er så langt tatt ut i streik.

VIL FINNE LØSNING: Anne-Kari Bratten, leder i Spekter. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Varsler demonstrasjon

Sykehusstreiken startet 29. mai, og seks helseforetak er rammet. De fagorganiserte streiker for at også ansatte i mindre deltidsstillinger skal få pensjon.

Streiken omfatter Oslo universitetssykehus, St. Olavs hospital, Helse Bergen, Sørlandet sykehus, Sykehuset Østfold, Sørlandet sykehus Arendal og Universitetssykehuset Nord-Norge.

Ved flere av sykehusene varsler de streikende en demonstrasjon onsdag hvor de krever svar fra sine respektive direktører:

«Hvordan kan du som øverste arbeidsgiver på sykehuset forsvare en diskriminerende arbeidsgiverpolitikk, hvor de som jobber under 20 prosent, ikke får alderspensjon, uførepensjon eller etterlattdekning?», heter det i en pressemelding fra Fagforbundet.

– Vil ikke forskjellsbehandle

Spekter sier at problemet kan løses ved at ingen stillinger som utlyses, skal være mindre enn 20 prosent.

– Som ansvarlige arbeidsgivere, ønsker ikke helseforetakene å forskjellsbehandle ansatte i sykehusene. Store grupper som sykepleiere og leger, må ha minst 20 prosents stilling for å bli meldt inn i pensjonsordningen, og vi ser ingen grunn til å innføre andre regler for LO- og YS-medlemmer, sa leder av Spekter Helse, Herlof Nilssen, da streiken var et faktum i mai.

Sykehusstreiken gjelder LO-forbundene Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, EL og IT og Creo og YS-forbundene Delta og Parat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder