RASSTEDET: Fire personer ble tatt av et skred Blåbærtinden i Tamokdalen i januar. Tre av dem ble funnet døde i januar. Bildet er tatt under søk 17. januar i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

Død person funnet i Tamokdalen

Politihunder har gjort funn av en død person i skredet i Tamokdalen, der fire mistet livet i januar.

Det melder politiet på Twitter.

Politiet startet nye søk etter 36 år gamle Niklas Nyman fra Finland i dag. Han har vært savnet siden et snøskred i januar.

Tre andre personer omkom. Litt etter klokken 12.30 bekrefter Troms politidistrikt at det er gjort funn av en død person i skredområdet i Tamokdalen i Balsfjord i Midt-Troms.

Funnet ble gjort av en av politiets hundeekvipasjer. Avdøde blir fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge for obduksjon og identifisering.

Pårørende til den savnede er informert om funnet.

Gruppen var på til Blåbærtinden da de ble tatt av skredet. De tre andre ble funnet døde i januar. Det har blitt gjort gjentatte søk etter det siste skredofferet, men dårlig vær og snø har ført til at søket har blitt utsatt flere ganger. Ifølge NTB er det fortsatt tre meter snø i området.

Norges Geotekniske Institutt har nylig offentliggjort en rapport om skredet. Det anslås at snøskredet hadde et samlet volum på 10.000 kubikkmeter. Ifølge rapporten ble skredet utløst i 40 grader bratt terreng i fjellsiden. Turfølget fulgte med skredet i inntil 570 meter i en hastighet på 20 til 25 meter per sekund før de ble fullstendig begravd i snømassene, skriver Nordlys.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder