Politiet reagerer etter festnatt landet rundt: – Virker som folk tror dette er over

Flere av landets politidistrikter har hatt hendene fulle med meldinger om festbråk og ansamlinger av folk natt til søndag.

 • Ingrid Hovda Storaas
 • Henrik Myhrvold Simensen

Artikkelen er over 168 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Remi Johansen, forteller at de måtte ut å stoppe flere hjemmefester i fylket.

– Det virker som folk tror dette er over, og bare gjør som man føler for. Det er det på ingen måte, sier operasjonslederen til VG.

– Frykter dere ytterligere festing søndag med ny fridag mandag?

– Det er sikkert folk som vil feste hver dag, men håper at folk tar til forstand og ikke ødelegger denne dugnaden, avslutter Johansen.

Festbråk over hele landet

– Vi har hatt noen fester med over 20 stykker, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til VG.

De har natt til søndag fått 25 meldinger om forstyrrelse av natteroen, høy musikk og ordensforstyrrelser.

Operasjonslederen forteller at de fleste hører på politiets anmodninger og at sakene løser seg greit – selv om det finnes unntak.

– Vi rådgiver og veileder folk til at de skal gjøre det resten av befolkningen gjør i forhold til å begrense smitte, sier han.

Politiets oppfordring: – Ta dere sammen!

– Jeg håper folk følger de anmodningene som er, og at alle tar del i dugnaden. Det er rom for forbedring hos flere her som har arrangert fest, det er det ingen tvil om, sier han.

Også i Oslo har det kommet flere meldinger om feststøy natt til søndag, og operasjonsleder Guro Sandnes forteller at hun er litt overrasket over at dette kommer nå, midt i coronatiden.

– Samtidig er det ikke så rart at det glir litt ut nå i påsken etter såpass lang tid, så jeg er ikke veldig overrasket, sier hun.

Brudd på myndighetenes smittevernregler kan få konsekvenser, sier operasjonslederen.

– Førsteprioritet er støyen. Så må vi må finne ut av om noen skulle vært i karantene eller isolasjon. Vi skal heller ikke ha noen store samlinger av folk, rett og slett.

I nabofylket Viken melder også politiet om mange meldinger om støy fra fest, og at det har blitt gitt flere pålegg om å dempe seg, det skriver politiet i øst på Twitter.

Fikk du med deg? 70 smittet på samme fest i Sverige

Politiet i Nordland har også vært ute og avsluttet fester natt til søndag, melder de på Twitter. I Molde måtte politiet i Møre og Romsdal rykke ut til sentrum klokken 00.58, eller flere meldinger om ansamlinger av biler.

– Meldere er bekymret for smitte og råning. På parkeringsplassen ved Molde storsenter var det samlet ca 50 biler og en traktor. Biler/ involverte gitt pålegg om å forlate stedet, skriver politiet på Twitter.

I Trøndelag politidistrikt har de til sammen fått 18 meldinger om meldinger om forstyrrelse av natteroen, feststøy og brudd på smittevernbestemmelsene, skriver de på Twitter klokken 05.30 søndag morgen.

– Det har vært mange meldinger som går på støy fra festlig lag – både innendørs og utendørs, sier operasjonsleder Astrid Metlid til VG.

Hun forteller at de tidligere på kvelden blant annet fikk henvendelser om folk som samlet seg utendørs, for eksempel i gapahuker.

– Vi hadde også et sted hvor hele nabolaget hadde samlet seg og fyrt opp et bål.

Les også: Fikk 20.000 i bot for å ha festet i karantene

Operasjonslederen har forståelse for at folk kan være lei av å holde seg inne.

– Men aktivitet som gjør at mange andre blir forstyrret, det er ikke noe særlig. I tillegg er det viktig å tenke på smittefare ved ansamlinger av folk.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Politiet

Flere artikler

 1. Politiet måtte bryte opp store fester

 2. Flere hundre meldinger om feststøy: – Merker at utestedene har stengt

 3. Over 400 festklager i natt: – Det har vært «hakkende gale»

 4. Politiet har stanset ungdomsfester flere steder i landet

 5. Travel natt for politiet: – Kan tyde på at folk har flyttet festen hjem

Fra andre aviser

 1. Travel pinsehelg for politiet

  Aftenposten
 2. Rykket ut til mange hjemme­fester: – En påfal­lende hektisk natt for poli­tiet

  Fædrelandsvennen
 3. Ingen rolig påske for politiet: – Mer vold og folk som har behov for å «røre litt på seg»

  Aftenposten
 4. Ga flere pålegg om å avslutte hjemmefester

  Bergens Tidende
 5. Travel natt for politiet

  Fædrelandsvennen
 6. Flere store fester stoppet av politiet i natt

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no