Beklaget å ha forgiftet Julius i anonymt brev til politiet

Mannen som kastet tre flasker som inneholdt amfetamin inn til sjimpansen Julius, la seg i forrige uke flat i et anonymt brev til politiet.

  • NTB

Politiet hadde da etterforsket saken i nøyaktig tre uker uten å ha en mistenkt gjerningsperson.

– Brevet var håndskrevet og hadde ukjent avsender. Der sto det at gjerningspersonen var svært lei seg, sier politiadvokat Ole Martin Paulsen i Agder politidistrikt til TV 2.

Bakgrunn: Julius forgiftet med narkotika: – Det var alvorlig

Julius ble alvorlig syk etter å ha drukket av en plastflaske som ble kastet inn til ham 21. februar i Kristiansand Dyrepark. Den berømte sjimpansen gikk inn i en psykoselignende tilstand der han blant annet påførte seg selv alvorlige bittskader i armen. Etter å ha fått behandling kom han etter hvert utenfor livsfare.

I tiden etter hendelsen undersøkte politiet overvåkningsmateriale og foretok avhør. Torsdag i forrige uke ble en mann i 40-årene siktet etter å ha blitt identifisert på overvåkningsbilder.

Paulsen sier til TV 2 at brevet hadde en viss betydning for etterforskningen

– Det ble ikke i seg selv avgjørende, men det var en av flere ting vi kunne bruke i vår etterforskning.

les også

Politiet ber ungdommer melde seg etter Julius-forgiftning

Han legger til at politiet brukte betalingsinformasjon og overvåkning til å skaffe seg en oversikt over besøkende i dyreparken i det aktuelle tidsrommet. Der sto blant annet mannens navn. Da han er en kjenning av politiet, og tidligere straffedømt for narkotikalovbrudd, var mannen en naturlig mistenkt.

Siktede har opplyst til politiet at det var han som sendte det anonyme brevet, og erkjente i avhør å ha forgiftet Julius.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder