- BEST PÅ SKOLE: Høyre-leder Erna Solberg og resten av partiet får gode skussmål for skolepolitikken sin i en ny måling. Foto: MAGNAR KIRKNES, VG

Velgerbarometer: Høyre best på skole

Selv om skolepolitikken prioriteres høyt i SV og partiet har kunnskapsministerposten, viser en meningsmåling at velgerne synes Høyre er best på å løse utfordringene i skolen.

Artikkelen er over åtte år gammel

Det viser en undersøkelse som Synovate har utført for Dagbladet. På spørsmålet om hvilket parti som er best på å løse utfordringene på samfunnsområdet skole og utdanning, svarer 25 prosent Høyre, 22,9 prosent Arbeiderpartiet og bare 9,7 prosent SV.

Valgforsker Bernt Aardal mener resultatet i undersøkelsen, som ble foretatt i begynnelsen av valgkampen, rimer godt med virkeligheten.

BØR SKOLEPOLITIKKEN ELLER NOE ANNET ENDRES DER DU BOR? SI FRA HER!

- Den største endringen over tid gjelder SV som har hatt ansvar for skolepolitikken de siste seks årene. SV har hatt en veldig fallende kurve som skoleparti, og har ikke lykkes i å holde grepet på dette saksfeltet, sier Aardal.

Venstre sliter

Også det gamle skolepartiet Venstre sliter med velgernes aksept på dette området. Bare 4,5 prosent mener Venstre er best på skolepolitikk.

FØLG VALGET PÅ FACEBOOK HER

På områdene eldreomsorg, helse- og sosialpolitikk, samferdsel, skatter og avgifter og innvandring har velgerne, med god margin, mest tiltro til Arbeiderpartiet, med Høyre og Frp på de neste plassene.

HAR DU ET TIPS? KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER!

Det er kun på områdene samferdsel og skatter og avgifter at Høyre er tett bak Ap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder