To personer knivstukket i Oslo i natt - politiet står uten mistenkte

Politiet jakter ukjente gjerningsmenn etter at to menn ble knivstukket natt til lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hendelsene skjedde i Brugata i Oslo sentrum, og på Ammerud, øst i Oslo.

Episoden på Ammerud skjedde rundt midnatt, mens knivstikkingen i Brugata skjedde i firetiden natt til lørdag. Politiet står uten mistenkte i noen av sakene.

De fornærmede er begge menn i 30-årene, og ble tilsynelatende overfalt uprovosert. Mannen som ble overfalt på Grorud var på vei hjem fra festivalen GranittRock. Ifølge politiet virker det som om gjerningspersonene har tatt kontakt med mannen flere ganger.

– Den fornærmede har gått fra festivalen, mens tre stykker har gått bak ham. Det ble kastet en gjenstand på ham bakfra, og etterpå ble han angrepet, sier vaktleder ved Kriminalvakta i Oslo, Øyvind Torgersen.

Mannen ble kuttet i ansiktet og hodet. Politiet har søkt i området hvor mannen ble overfalt, men foreløpig ikke funnet noe som kan si hvem personene er. Nå ber de om at en mann som skal ha vært i nærheten under angrepet tar kontakt.

– Ifølge den fornærmede var en mann vitne til angrepet. Vi ønsker å snakke med ham, sier Torgersen til VG.

Hendelsen i Brugata er også uklar for politiet. Mannen som ble overfalt har blitt operert på Ullevål sykehus i Oslo, og politiet vil avhøre ham i løpet av lørdag.

– Det var minst to gjerningspersoner i angrepet i Brugata. Tilstanden til den fornærmede er nå stabil, og vi kommer til å avhøre ham så fort det lar seg gjøre, sier han.

Begge mennene gikk alene da de ble angrepet. Politiet ber nå personer som var i nærheten og kan ha informasjon om hendelsene, om å ta kontakt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder