Fellesforbundet om hotellstreiken: Skivebom fra NHO

Fellesforbundet synes arbeidsgiversidens anklage om at de stiller uakseptabelt høye lønnskrav er «helt urimelig».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Under en pressekonferanse lørdag kveld gjorde Fellesforbundet det klart at de ikke er enige med arbeidsgiversiden NHO reiseliv om «noe som helst».

Dermed er det – som varslet – klart for streik ved en rekke av landets hoteller, restauranter og kantiner fra og med i morgen klokken 08.

Se listen over berørte aktører her.

Jostein Hansen, forhandlingsleder for NHO Reiseliv forhandlingsleder, sa tidligere i dag at Fellesforbundets krav «sprenger alle rammer».

– Vi hadde ikke mulighet til å akseptere slike krav. Det må være noen som ikke har fått med seg hvilken økonomisk situasjon Norge er i, uttalte han.

Dette får arbeidstakersiden til å reagere sterkt.

– Anklagene er helt urimelige. Det er skivebom av NHO, sa Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet, under pressekonferansen.

Overfor VG nekter han for at det er dårlig klima i forhandlingene, men at de likefullt ikke klarer å nærme seg hverandre.

– Det handler ikke om klima eller opptreden til partene, men om vrang vilje og mangel på innstillingen til å komme frem til rett løsning, sier Delp.

Når streiken starter i morgen, rammes 356 bedrifter innledningsvis. Opptrappingsplanen ligger allerede klar, får VG fortalt.

– Vi er de første til å beklage at vi er nødt til å gå til streik, men det er det virkemiddelet vi har. I vår bransje går det ikke an å streike uten at det rammer kundene, sier han, og avslutter:

– Vi ønsker aller gjester hjertelig velkommen når konflikten er slutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder