Derfor er Nato-Jens hektet på «House of Cards»

Fredag slippes politikk-seriens tredje sesong på Netflix

Jens Stoltenberg til VG: - Et eventyr for voksne

ROMA (VG) Jens Stoltenberg gleder seg enormt til morgendagens sesongpremiere på «House of Cards». Men i virkeligheten er ikke politikken så brutal, tror NATO-sjefen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– I hvert fall ikke i NATO. Der er vi bare snille med hverandre hele tiden, sier Stoltenberg med et smil til VG.

Den tredje sesongen av det spennende TV-dramaet «House of Cards» slippes på strømmetjenesten Netflix fredag. Blant dem som gleder seg mest er den seriefrelste NATO-sjefen, som tidligere har fortalt VG om sin kjærlighet for det amerikanske dramaet.

– Jeg gleder meg usedvanlig mye. Jeg har savnet alle der veldig lenge, så nå gleder jeg meg til å møte dem igjen, sier Stoltenberg.

Hekta på makt og kjærlighet

– Hva er så spesielt med House of Cards?

– Det er makt og kjærlighet på en gang i en herlig dramatisk blanding. Det er eventyr for voksne, sier han.

Serien følger den ultrakyniske politikeren «Frank Underwood», som bokstavelig talt trår over lik på sin vei mot maktens øverste tinder i Washington. Serien har vunnet flere priser og ble laget spesielt for Netflix.

VGs anmelder var særdeles fornøyd med forrige sesong og kalte serien for «helsikes god underholdning».

LES OGSÅ: Jens er hekta på House of Cards

Kjenner seg ikke igjen i Underwood

Underwood spilles av den prisvinnende skuespilleren Kevin Spacey (54). Gjennom to sesonger utfører han sin intrikate hevn da han ikke blir ny utenriksminister. Underwood skyr ingen midler på vei mot makten.

– Kjenner du deg igjen i Frank Underwood eller har du møtt noen som ligner han?

– Nei, nei, absolutt ikke. Jeg kjenner ingen politikere som er så kyniske som Frank Underwood, og jeg har en grunnleggende tro på at folk som er så onde blir avslørt i det virkelige liv, sier Stoltenberg.

Saken fortsetter under bildet

STOR FAN: Jens Stoltenberg er stor fan av det politiske maktdramaet "House og Cards". Kevin Spacey (til venstre) spiller hovedrollen. Foto:VG/NTB,

– Så kynisk er ikke politikk

Selv om Stoltenberg er sjef for en av verdens mektigste organisasjoner tror han ikke at politikk er så brutalt i virkeligheten som i den amerikanske serien.

– Så kynisk tror jeg ikke politikk er noe sted i verden, heller ikke i USA, sier Stoltenberg til VG.

– Jeg er også sikker på at politikere i andre land ikke er som Underwood. Jeg føler meg trygg på at drapsmenn ikke blir president i USA.

LES OGSÅ: Netflix-tabbe ga førpremiere på House of Cards

«Sopranos» er favoritten

Selv om «House of Cards» troner høyt på Stoltenbergs toppliste over serier, har han tidligere fortalt VG at det er «Sopranos» som er favoritten. Serien følger mafiabossen «Tony Soprano» i 86 episoder.

– «Sopranos» var på en måte min første kjærlighet, så det blir urettferdig å sammenligne med den. «The Wire» innehar annenplassen, så kommer «House of Cards» et sted etter det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder