Nødanrop fra drepte Galinas mobiltelefon

Drapsofferet Galina Sandeva (28) har trolig forsøkt å varsle politiet om at hun var i livsfare før hun døde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 21.32 onsdag i forrige uke ble det ringt til politiets nødnummer 112 fra mobiltelefonen til drapsofferet. Anropet slo inn på en basestasjon i nærheten av Bispekaia. Ett døgn senere ble Galina Sandeva funnet drept i sin egen bil på kaia.

Politiet kan ikke fastslå at det var Galina som ringte, men etterforskerne mener hun ble drept på dette tidspunktet og at det var bakgrunnen for nødanropet. Det ble ikke sagt noe i samtalen og politiets operatør oppfattet det som en «lommeoppringing».

Anropet ble besvart av politiet etter 10 sekunder, og varte i 8 sekunder.

– Det er ingen samtale, understreker leder for voldsavsnittet, Stein Olav Bredli, som selv har hørt lydloggen.

Han påpeker at politiet mottar mellom 12.000-13.000 anrop til nødnummeret i måneden. 75% av disse er ikke nødanrop. Politiet vil nå sjekke om det er teknisk mulig å hente ut lyd fra opptaket som i utgangspunktet ikke er hørbar.

De undersøker også om samtalen ble avsluttet av politiet eller fra mobilen til Galina.

FUNNET I BILEN: Drapsofferet Galina Sandeva (28) hadde ligget død i bilen i nærmere ett døgn da hun ble funnet av ei venninne og en mannlig bekjent på Bispekaia i Oslo. Foto: , Politiet

Mobilen ikke funnet

Senere samme kveld, klokken 22.32, slo telefonen inn på en basestasjon som dekker St. Hanshaugen/Ila i Oslo sentrum. Politiet mener Sandeva er død på dette tidspunktet og at noen andre disponerte telefonen.

Skaper sorg, sinne og frykt: Ingen tatt etter drapet på Galina

Mobilen, som er en sort Globul M100, er ikke registrert brukt siden. Politiet har heller ikke funnet telefonen, som ikke er en spesielt vanlig modell i Norge. Telenor-eide Globul er Bulgarias nest største mobiloperatør og telefonen selges i drapsofferets hjemland.

– Vi vil gjerne ha informasjon om mobilen. Dersom den er kastet, og noen finner den, så ønsker vi at de tar kontakt med politiet, understreker Bredli.

– Mener dere at det er drapsmannen som har tatt med seg telefonen?

– Vi er i hvert fall veldig interessert i å komme i kontakt med vedkommende som har vært i besittelse av telefonen, svarer Bredli.

MOBILEN BORTE: Drepte Galina Sandeva (28) hadde en telefon av denne typen, en sort Globul M100. Foto: Politiet ,

Mangler drapsvåpen

Telefonen er fanget opp av flere basestasjoner i Oslo da den beveget seg fra Bispekaia til basen som dekker St. Hanshaugen/Ila-området.

Politiet ønsker imidlertid å analysere disse registreringene nærmere før de går ut med informasjonen. Det er en rekke basestasjoner i sentrum i hovedstaden og de har gjerne overlappende dekningsområde. Derfor er det vanskelig å fastslå den nøyaktige ruten til personen som hadde mobilen.

Bilen til Galina er registrert i bomringen på Ulven klokken 20:38 den kvelden hun ble drept. Den er da på vei inn mot Oslo på riksvei 195.

Politiet har kontroll på hva 28-åringen gjorde tidligere på dagen, men de er svært interessert i alle som har opplysninger om perioden fra bompasseringen til hun blir drept en snau time senere.

Politiet ønsker ikke å opplyse hvordan Galina Sandeva ble drept, men sier at de ikke har funnet drapsvåpenet som ble brukt.

– Familien er selvfølgelig i sjokk over det som har skjedd. De er veldig preget av drapet og i en sorgprosess, forteller de pårørendes bistandsadvokat, Camilla Wiermyhr, til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder