En pågrepet etter skyting i Oslo

Politiet i Oslo har pågrepet en person for å ha befatning med skytingen mot Calle's Mat- og Vinhus i Oslo sentrum fredag.

  • Harald Vikøyr

Artikkelen er over tre år gammel

Personen er ikke mistenkt for å ha stått bak selve skytingen, sier politiet.

STOR UTRYKNING: Politi og redningspersonell rykket ut til Calle's Mat- og Vinhus etter skytingen. Foto: Hallgeir Vagenes VG

– Dette er en pågripelse vi har gjort for å komme videre i etterforskningen. Personen som er pågrepet, er ikke siktet for skyting eller medvirkning, men for en befatning med hendelsen, sier leder Gunnar Thoresen ved Oslo politidistrikts avsnitt for organisert kriminalitet.

Pågripelsen skjedde i natt, på siktedes bopel, og skal ha skjedd uten dramatikk, forteller Thoresen.

Han ønsker ikke å opplyse om vedkommende alder eller kjønn eller hvilken befatning vedkommende skal ha hatt.

– Personen sitter nå i avhør, og vi håper å komme videre i etterforskningen gjennom denne pågripelsen, sier Thoresen.

Politiet: Målrettet angrep

Politiet opplyste lørdag at de karakteriserte skytingen for å være målrettet og planlagt, og at folk flest ikke hadde noe å frykte.

Det var fredag klokken 1740 at det ble løsnet fire skudd mot de store vinduene i Calle's Mat- og Vinhus i Hausmanns gate like ved Kulturkirken Jakob i Oslo. Det oppholdt seg 40–50 gjester i lokalene, som skal ha kastet seg ned da det begynte å smelle. Tre skudd gikk inn nokså høyt, men ett i sitte høyde. Politiet karakteriserte det som flaks at ingen ble skadet.

En bilfører observerte skytingen, og la seg på hjul bak bilen skuddene falt fra – en svart Jeep Wrangler. Bilen skjøt fart og passerte Kulturkirken Jakob, svingte til høyre og ned mot Akerselva. Her forlot føreren bilen midt i gaten og løp over en gangbro over Akerselva. Bilen viste seg å være stjålet.

Allerede lørdag var Calle's Mat- og Vinhus åpnet igjen, og var godt besøk. Styreleder Anita Kahn opplyste til VG at alle stamgjestene var tilbake, og at alle ansatte var møtt på jobb.

– Vi skjønner ikke hvorfor vi ble beskutt, sa hun til VG.

Les også

Mer om

  1. Krim
  2. Oslo

Flere artikler

  1. Kundene tilbake etter skytedramaet

  2. Flere skudd løsnet fra bil mot pub i Oslo sentrum

  3. Mann til sykehus etter slåsskamp ved Oslo-utested

  4. Pubskytingen i Oslo: Politiet undersøker konkrete personer

  5. Emil (35) la seg på hjul etter bilskytteren i Oslo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder