Nok en Ap-smell: Faller som en stein i Nordland

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake i Nordland. Det er 19 dager til valget.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I nordlandsmålingen som InFact har gjort for Amedia ender Ap opp med 26,8 prosent, ned fra 35,1 prosent ved valget i 2013.

Så sent som i desember i fjor var oppslutningen på sterke 38,6 prosent.

Det kommer dagen etter at VG kunne vise til krisemålinger i bastion-fylkene Hedmark og Oppland - og samtidig som Ap havner under 30-tallet på flere nasjonale målinger.

– Arbeiderpartiet kan og vil mye bedre enn dette i Nordland. Det er mine partifeller i Nordland tydelige på. Jeg opplever at det er stort engasjement her, og jeg skal støtte opp om det. Vi har gjort gode innspurter i Nordland før, og det skal vi gjøre igjen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i Avisa Nordland.

Lenger nord har det heller ikke gått veien for Ap-lederen. I seiersåret 2009 var Finnmark Aps tredje beste fylke, målt i oppslutning. I Finnmark viste VGs måling forrige uke at partiet faller med 8,9 prosentpoeng til 30,9 prosent.

Hold deg oppdatert! Les mer om de siste meningsmålingene her

Høyre og Frp faller kraftig

Høyre og Frp faller kraftig fra valgresultatet i 2013. Høyres oppslutning faller fra 21,2 ved valget i 2013 til 16 prosent nå, mens Frp går tilbake hele 6,9 prosentpoeng til 11,9 prosent.

De to partiene falt også kraftig på VGs målinger i Hedmark og Oppland tirsdag, hvor Senterpartiet gjorde kjempebyks.

Se Trygve Slagsvold Vedums reaksjon på de målingene her:

For Trygve Slagsvold Vedums parti øker oppslutningen fra 6,9 prosent ved stortingsvalget for fire år siden til smått utrolige 21,5 prosent på den nye Amedia-målingen. Partiet har imidlertid vært i vinden lenge, og hadde i juli en oppslutning på 19,9 prosent i fylket.

Lurer du på hvem Sp kan havne i regjering med? Prøv denne:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder