ALVORLIG: Forgiftningsforsøket skjedde på Nansenskolen i Lillehammer fredag kveld. 20-åringen skal ha blitt forgiftet gjennom drikke. Foto: Jørgen Upsaker , NTB scanpix

Forsøkte å forgifte medelev: Hadde dagbok-notater om bruk av frostvæske

I dagboken til den siktede mannen (21) som er elev på Nansenskolen i Lillehammer, er det funnet notater om skader på indre organer ved frostvæske-forgiftning.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

21-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse etter fredagens hendelse på folkehøgskolen i OL-byen.

Mandag ble siktede varetektsfengslet i tre uker. Han har i avhør med politiet og under rettsmøtet i Sør-Gudbrandsdal tingrett, erkjent at han forsøkte å forgifte en 20 år gammel medelev.

Fornærmede skal ha blitt forsøkt forgiftet gjennom drikke sent fredag kveld. Det var elever ved skolen som varslet politiet om det som hadde skjedd.

Politiet har undersøkt dagboken til siktede, og der har han skrevet om å forgifte den aktuelle medeleven. Videre i dagbok-notatene står det at selv små mengder frostvæske kan gi fatale skader på indre organer, ifølge fengslingskjennelsen.

Undersøkelser av 21-åringens datamaskin viser også at han i forkant av forgiftningsforsøket har gjort undersøkelser om frostvæske på internett.

Til politiet har 21-åringen oppgitt et motiv for hvorfor han forsøkte å forgifte medeleven. Politiet jobber nå med å etterprøve siktedes versjon.

Fornærmede ble ikke livstruende skadet. Han tilbragte den første natten på sykehus, og skal ifølge politiet være på bedringens vei.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder