AGGRESSIV: Knoppsvanen Havnesjefen i Os ble avlivet etter at den gikk til angrep på mennesker. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy Midtsiden.no

Obduksjonsrapporten til svanen «Havnesjefen» er klar

Den mye omtalte svanen kjent som «Havnesjefen» i Os hadde ikke spesielt høy blykonsentrasjon i kroppen, viser obduksjonsrapporten.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter avlivningen ble svanen sendt til Veterinærinstituttet for obduksjon og analyser av prøvemateriale. Hensikten var å undersøke om det kunne være bakenforliggende sykdom eller skade som var årsaken til den mye omtalte svanens atferd, skriver Bergensavisen.

«Havnesjefen» ble avlivet: – Hvis vi hadde ventet ville det vært et sirkus uten like

«Havnesjefen» er tidligere blitt behandlet for blyforgiftning, men leverprøven viste at svanen ikke hadde spesielt høy blykonsentrasjon i kroppen ved avlivningstidspunktet, skriver Veterinærinstituttet.

Bakgrunn: Svane avlives etter å ha angrepet jente i Os i Hordaland

Svanen ble rikskjendis etter over lengre tid å ha skapt trøbbel i havnebassenget i Os. I juni bestemte kommunen at «Havnesjefen» skulle avlives som følge av at den dro en barnehagejente under vann. Det ble utsatt på grunn protester fra dyrevernere. Imidlertid ble «Havnesjefens» skjebne et faktum da den kort tid etter gikk til angrep på en 16 år gammel jente.

Les også: Ordfører drapstruet i «Havnesjefen»-saken

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder