NSB: Ingen alternativ transport settes inn: All togtrafikk i Norge står nå!

Nå står alle tog og flytog i hele Norge. Slik vil det være i alle fall til klokken 13 idag. Alternativ transport vil ifølge NSB ikke bli kjørt i dette tidsrommet.

  • Øystein Larsen-Vonstett

Artikkelen er over fem år gammel

Det er medlemmene i Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund som går til politisk streik. Bakgrunnen er regjeringens forslag til Jernbanereform, som behandles i Stortinget samme dag melder NTB.

Togene vil stoppe opp fra klokken 10 til klokken 13.

Forbundsleder Rolf Jørgensen i Norsk Lokomotivmannsforbund beklager konsekvensene streiken får for passasjerene.

– Det synes jeg er beklagelig, men vi streiker nettopp for passasjerene slik at de skal få en som jernbane som de fortjener, sier Jørgensen til NTB.

Les: En dag i 2014 gikk alt som det skulle på Oslo S

NSB: Tog kan stoppe før klokken 10

Tog som er underveis når streiken starter, vil stanse på nærmeste stasjon og vente til streiken avsluttes. Det blir ikke kjørt alternativ transport under streiken, opplyser NSB.

– Følg med på NSB og se når det er oppe å går igjen etter klokken 13. Vi regner med at det meste er i rute fra klokken 14. Før det blir det helt stille på linjene, sier pressetalsmann i NSB, Håkon Myhre til VG.

Flere av togene vil også stoppe ved trafikkknutepunkt før klokken 10, slik at de ikke risikerer at togene blir stående ute i «ødemarken.»

STOPPER: Togene i Norge stopper mellom 10 og 13 idag men forsinkelsene kan spre seg både før og etter disse tidspunktene melder NTB. Bildet er fra Nationaltheatret stasjon. Foto:Ørn E. Borgen,

Frykter ikke togkaos

Myhre mener at informasjonen om togstoppen har nådd ut til folk og frykter ikke togkaos.

- Nei det gjør vi ikke. Det kan gå utover noen turister som ikke har fulgt med på norske nyheter og ikke kan språket men ellers tror vi folk har fått dette med seg.

Et jernbanedirektorat skal få det overordnede ansvaret og skal styre og koordinere norsk jernbane. Direktoratet skal også organisere konkurranseutsetting av togdriften, noe de fire partiene ser for seg kan skje på enkelte strekninger fra 2016 eller 2017. I tillegg til det nye direktoratet, skal ett selskap ha ansvar for infrastrukturen.

Forbundene mener forslaget legger til rette for privatisering og en fullstendig oppsplitting av dagens jernbane. De reagerer også på det de mener er en hastebehandling av saken, og manglende involvering og konsekvensanalyser.

Les også: Vil straffe Jernbaneverket når toglinjen svikter

Kan sette inn ekstra flybusser

Dersom pågangen til flybussene fra Oslo Bussterminal til Gardermoen blir for stor mens streiken pågår, vil det bli satt inn ekstra busser, opplyser administrerende direktør Atle Rønning i Norgesbuss til NTB.

– Dette er ikke noe vi gjør spesielt i forbindelse med denne streiken, men noe vi gjør hver gang det kommer mye folk. Vi skal klare å ta med alle, sier Rønning.

NSB henviser til informasjon om hvert enkelt tog på deres nettsider og på deres mobilapp.

Denne reklamekampanjen fra NSB har skapt storm

Togtrafikken starter igjen klokken 13.00, men forsinkelser og enkelte innstillinger av tog må påregnes. Enkelte tog kan bli innstilt eller stoppet også før klokken 10.00.

Utgifter til annen transport vil ikke bli erstattet, men NSB refunderer ifølge en melding på deres nettsider fullt ut uten gebyr alle ubenyttede billetter til tog som er rammet av streiken.

Passasjerer som har påbegynt sin reise, og som blir forsinket har krav på prisavslag ved å henvende seg til NSB Servicesenter.

Mer om

  1. Trafikk

Flere artikler

  1. Nå står alle togene i landet stille

  2. Høstferiefolk og pendlere rammes av togstreiken

  3. Passasjerer møtt med forsinkelser første dag etter togstreiken: – Føles urettferdig

  4. Tvungen mekling i togstreiken

  5. Slik rammer togstreiken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder