TANKEFULL: Kvinnen (25) fortalte i høst VG at hun ikke har klart å ta høyere utdanning og har en utfordrende hverdag. Hun mener det skyldes mobbingen hun ble utsatt for på ungdomsskolen.
TANKEFULL: Kvinnen (25) fortalte i høst VG at hun ikke har klart å ta høyere utdanning og har en utfordrende hverdag. Hun mener det skyldes mobbingen hun ble utsatt for på ungdomsskolen. Foto: Helge Mikalsen , VG

Malvik kommune anker grov mobbedom

INNENRIKS

Malvik kommune anker dommen fra Sør-Trøndelag tingrett i en grov mobbesak som involverer et seksuelt overgrep mot en elev ved skolen.

  • NTB
Publisert:

I november ble en ungdomsskole i Malvik og kommunen dømt til å betale erstatning til en kvinne som sier hun ble utsatt for langvarig mobbing og et seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen, skriver NRK.

Krever erstatning: – Jeg ble voldtatt og mobbet på skolen

Den 25 år gamle kvinnen mener skolen ikke gjorde nok for å sikre henne et trygt og godt skolemiljø.

– Jeg ønsker rettferdighet. Jeg er blitt behandlet på en dårlig måte. Mobbingen fortsatte i samme spor som før, selv om jeg sa ifra, sa hun til VG i sommer.

I høst forklarte hun at hun allerede da var redd for at kommunen skulle anke.

– Helsen min, både fysisk og psykisk er dårlig. Det har kostet ufattelig mye å gå gjennom denne rettssaken, og jeg har levd på marginer. Jeg håper ikke de drar meg gjennom en runde til, men er forberedt til å kjempe den kampen som må til.

Hun sliter med spiseforstyrrelser og depresjon, og har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Drømmen om å bli veterinær er lagt på is fordi hun ikke klarer å ta eksamen.

Både ungdomsskolen og kommunen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til å betale erstatning til kvinnen. Hvor stor erstatningen var, vil bli behandlet på et senere tidspunkt.

Kommunen opplyser til NRK at de sender ut en pressemelding om saken mandag.