Fødte Høyre-sønn i natt

(VG Nett) Politikerparet Linda Cathrine Hofstad (28) og Trond Helleland (43) fikk i natt sitt første felles barn - en liten gutt!

  • Camilla Ryste

Artikkelen er over 14 år gammel

FØDTE SØNN: Høyres kvinnepolitiske leder Linda Cathrine Hofstad (28). Foto: Frode Hansen

Adresseavisa har snakket med den stolte bestefaren Trond Hofstad. Han fikk en tekstmelding fra datteren Linda Cathrine i natt, der det sto «Gratulerer med barnebarnet».

Gutten ble født klokka 01.13 i natt, og er 3960 gram tung og 51 cm lang. Alt står bra til med mor og barn. Etter det Adresseavisen erfarer har mamma Linda Cathrine og pappa Trond bestemt at den lille gutten skal hete Bernhard.

Høyrepolitikerne Linda Cathrine Hofstad og Trond Helleland traff hverandre da de satt sammen i justiskomiteen på Stortinget i forrige periode.

Trond har en tenåringssønn fra et tildligere forhold, mens den lille gutten som ble født i natt er Linda Cathrines første barn.

At paret har ønsket seg barn har ikke vært noen hemmelighet. Under Høyres landsmøte i mai i fjor kunngjorde Linda Cathrine, som er kvinnepolitisk leder i partiet, det fra talerstolen.

- For å illustrere hvor viktig valgfrihet er, sa jeg at «Trond, kanskje jeg er så heldig å bli gravid en dag», fortalte Høyre-politikeren i et intervju med VG i mai i fjor.

POLITIKERPAR: Linda Cathrine Hofstad sammen med forloveden Trond Helleland. Foto: Thor Nielsen

Kommentaren fikk ryktene om at hun kanskje allerede var gravid til å svirre på landsmøtet. Det var hun ikke, men det gikk heller ikke mange månedene før paret kunne kunngjøre at de ventet barn.

Etter at den hyggelige nyheten ble kjent, drev de to valgkamp sammen i fjor sommer og høst.

- I Høyre kommer det ingen tomme løfter. Vi leverer. Jeg følte et lite press, fortalte en lattermild Helleland til VG i september.

Trond Helleland sitter fortsatt på Stortinget, mens Linda Cathrine Hofstad røyk ut ved valget i fjor høst, og jobber nå i partiledelsen i Høyre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder