Moren i Alvdal-saken: - Ville anmelde, men gjorde det ikke

Moren til to av barna i Alvdal-saken snakket med venninner om filmen hvor hennes datter blir utsatt for grove overgrep. Men hun gikk aldri til politiet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg ble usikker og redd og hadde vondt av det jeg så, sa den 46 år gamle hovedtiltalte moren da hun forklarte seg for Eidsivating lagmannsrett tirsdag ettermiddag.

Videoopptaket som viser hennes tidligere samboer som forgriper seg seksuelt på hennes datter hevder hun sto i et kamera samboeren hadde glemt i huset hennes. Filmen kom som et sjokk, hevdet hun i retten. Likevel gikk hun aldri til politiet.

- Jeg ville jo anmelde det, men kom aldri så langt, forklarte kvinnen.

Hun klarte ikke å kaste lys over saken ut over å kommentere sine egne handlinger i det som framkommer på en stor mengde bilder og i videoopptak. Rus og alkohol har gitt henne hukommelsestap, hevdet hun. 46-åringen framholder også at hun ikke engang var klar over at episodene hvor hun begår flere grove seksuelle handlinger med sine egne og andres barn ble filmet og fotografert.

- Tenkte du ikke at datteren kanskje trengte hjelp etter det hun hadde opplevd og at du kanskje ikke burde vente med å til politiet med filmen du hadde funnet, spurte statsadvokat Iris Storås.

- Jo, men jeg gjorde ikke det, da, svarte 46-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder