Lørenskog-forsvinningen: Politiet sjekker teletrafikk i jakten på denne mannen

LØRENSKOG (VG) Denne personen tar opp det som ser ut som en telefon idet han passerer Tom Hagens arbeidsplass. Politiet bekrefter at de har gjort undersøkelser rundt dette.

Torsdag gikk politiet ut med en overvåkningsvideo som viser to personer som oppholder seg utenfor milliardæren Tom Hagens arbeidsplass i Futurum-bygget på Rasta i Lørenskog – samme dag som Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant.

Klokken 07.36 onsdag 31. oktober i fjor kommer en person gående langs Hornerudveien utenfor næringsbygget. Denne personen snur på et tidspunkt og går tilbake i retning Gamleveien.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Politiet kan ha gått glipp av spor

24 minutter senere – klokken 08.00 – kommer nok en person, som politiet omtaler som en mann, gående langs den samme veien. En syklist kommer syklende i samme retning og passerer personen. Sekunder senere tar personen opp det som ser ut til å være en mobiltelefon. Det ser ut til at vedkommende holder den til øret i noen få sekunder, for så å se kort på den.

Gjort undersøkelser

Personen holder tilsynelatende telefonen i sin venstre hånd. Personen er kledd i mørke bukser, mørke sko, mørk jakke og det som ser ut som en lue eller en hette.

les også

Frigir film fra forsvinningsdagen: Frykter ektemannen ble holdt under oppsikt

Observasjonen av telefonen har også politiet merket seg.

– Vi har lagt merke til at det kan se ut som at han tar opp en telefon, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til VG.

– Har dere sjekket om det faktisk tas en samtale opp mot basestasjoner?

– Vi har sett mulighetene og vi har gjort de undersøkelsene vi kan gjøre, sier etterforskningslederen.

PRESSEKONFERANSE: Torsdag holdt politiet en ny pressekonferanse i saken. Her offentliggjorde de overvåkningsmateriale fra Tom Hagens arbeidsplass, i Futurum-bygget, på Rasta i Lørenskog. Etterforskningsleder Tommy Brøske opplyste at politiet har fått over 100 tips i saken. Foto: Tore Kristiansen

På pressekonferansen torsdag opplyste politiet at de har mottatt over 100 tips etter at de gikk ut offentlig med saken onsdag – ti uker etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Årsaken til det lange hemmeligholdet er trusler om at hun blir drept dersom politiet ble koblet inn.

RUNDSPØRRING: To politifolk stoppet torsdag forbipasserende utenfor Tom Hagens arbeidsplass i jakt på viktige observasjoner. Foto: GØRAN BOHLIN/VG

Politi ved arbeidsplassen

Torsdag var politiet på plass både ved Hagens arbeidsplass ved Futurum og ved ekteparets bolig på Fjellhamar. Det ble søkt med hund rundt boligen.

Ved Futurum var det et stort oppbud av både politi og presse etter politiets pressekonferanse hvor overvåkningsvideoene ble kjent.

les også

Lørenskog-forsvinningen: Søker med hunder rundt ekteparets bolig

Det var uniformert politi til stede ved begge adkomstveier til industribygget hvor ektemann Tom Hagen har sitt kontor. Når biler ankom bilveien ble man oppfordret til å stoppe slik at politiet kunne få avklart hva slags ærend man hadde. Det var også flere fotgjengere som ble stoppet.

Politiet går nå bredt ut i jakt på observasjoner som kan løse forsvinningsmysteriet.

Denne svartkledde personen tar opp det som ser ut som en telefon idet han passerer Tom Hagens arbeidsplass. Det kan se ut som han har den til øret i noen sekunder, før han ser på den og legger den i lommen. Foto: Politiet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder