Kjærlighetsdrama i regjeringen

Ble kjæreste med sin egen statssekretær - men Norman avviser at det var årsaken til at hun gikk av

Statsråd Victor D. Norman (H) hadde et kortvarig og intenst forhold til sin daværende statssekretær i departementet på forsommeren i 2002.

Det bekrefter Norman overfor VG.

Christine B. Meyer var statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fram til 17. januar i år.

- Vi ble betatt av hverandre, og etter hvert utviklet det seg til et kortvarig intenst forhold. Men vi innså raskt at dette var uprofesjonelt, og uklokt i forhold til våre nærmeste. Da ble vi enige om å legge forholdet på is.

Deretter, sier Norman, orienterte han en statssekretær på Statsministerens kontor om hva som hadde skjedd, og at forholdet altså var lagt på is.

Orienterte ektefellene

De to orienterte også sine respektive ektefeller.

Det resulterte i at Meyer og hennes mann nokså raskt flyttet fra hverandre.

Norman og hans kone forble imidlertid sammen, men for to uker siden ble det kjent at paret nylig har tatt ut separasjon.

VG har fått bekreftet at Norman (57) og Meyer (39) fortsatt er kjærester.

De gjenopptok forholdet etter at hun fratrådte som statssekretær den 17. januar i år.

Det nekter imidlertid Victor D. Norman å uttale seg om.

- Jeg uttaler meg nå offentlig om hva som skjedde mellom oss i perioden da jeg var statsråd og hun var statssekretær i samme departement.

- Men alt som eventuelt har skjedd etter 17. januar, tilhører den personlige sfæren som jeg av prinsipp ikke vil uttale meg om. Jeg vil ikke svare på spørsmål om mitt privatliv, sier han bestemt.

- Gikk hun av som statssekretær fordi dere hadde dette forholdet?

Avskjed i nåde

- Nei. Hun hadde bestemt seg for å forfølge en akademisk karriere, men lot seg overtale til å være statssekretær i ett år. Siden hun hadde ansvaret for saken om utflytting av statlige tilsyn, ble det 14 og en halv måned. På det tidspunkt hun søkte avskjed, hadde vi ikke noe forhold, sier Norman.

På sitt faste pressemøte i går ble statsminister Kjell Magne Bondevik spurt om hvorvidt forholdet mellom Norman og Meyer hadde noen betydning for at hun gikk av som statssekretær i januar i år.

Bondevik ble også bedt om å bekrefte at Statsministerens kontor mottok en henvendelse om forholdet mens Meyer fortsatt var statssekretær hos Norman.

Statsministeren avviste at en slik henvendelse var foranledningen til at Meyer fikk avskjed i nåde av Kongen i statsråd 6. desember i fjor og fratrådte i januar i år.

- Henvendelsen som dere snakker om, har ikke sammenheng med avskjeden. Vedkommende statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet ønsket seg tilbake til Bergen, og fikk avskjed i nåde, sa Bondevik.

- Lagt på is

Norman sier at han er kjent med at det kom en slik e-post til Statsministerens kontor (SMK) på sensommeren 2002.

- På det tidspunktet var SMK orientert om hva som hadde skjedd, men også om at forholdet var lagt på is. Derfor foretok man seg ikke noe med bakgrunn i denne henvendelsen, sier han.

Victor D. Norman og Christine B. Meyer har begge Bergen som hjemsted, og de var kolleger på Norges Handelshøyskole før Kjell Magne Bondevik utnevnte Norman til sin arbeids- og administrasjonsminister den 19. oktober 2001.

Vakte oppsikt

To uker senere, den 2. november, ble Meyer utnevnt til statssekretær i samme departement.

Utnevnelsen vakte oppsikt, fordi Norman hentet en person fra sitt tidligere arbeidssted til det nest høyeste politiske vervet i departementet.

- Vi jobbet på hvert vårt institutt på Handelshøyskolen. Jeg kjente henne som en dyktig fagperson som jeg gjerne ville ha med på laget. Men også andre hadde uavhengig av meg anbefalt henne som en aktuell kandidat til regjeringsapparatet. Hun hadde i utgangspunktet andre planer, men lot seg til slutt overtale til å engasjeres for ett år, sier Norman.

Han sier at Christine B. Meyer er innforstått med at VG omtaler saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder