MOLDE SYKEHUS: Det var på sykehuset i Molde at kvinnen først ble erklært død. Nå er hun skrevet ut og på bedringens vei. Foto: Per Tormod Nilsen

Levende kvinne ble erklært død – er skrevet ut fra sykehuset

Kvinnen som ble funnet nedkjølt og senere erklært død er skrevet ut fra Molde sykehus.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

De melder om at kvinnen som ble erklært død på sykehuset i Molde nå er skrevet ut.

Fagdirektør Torstein Hole i Helse Møre og Romsdal bekrefter dette til VG.

– Vi har vært i kontakt med pårørende til kvinnen som ble funnet nedkjølt 19. februar. De ønsker ikke kontakt med mediene, men opplyser at kvinnen er utskrevet fra sykehus og er i bedring, skriver han i en e-post.

Kvinnen skal ha blitt skrevet ut fra sykehuset 8. mars, opplyser Hole til VG.

les også

Kvinne ble erklært død – var i live

VG har tidligere fått opplyst at den voksne damen var dypt nedkjølt da hun ble funnet 19. februar og brakt til Molde sykehus.

Hun ble kjørt til sykehus, men situasjonen ble forverret og nedkjølingen skal ha ført til hjertestans med påfølgende gjenopplivingsforsøk.

Da politiet kom til sykehuset for å dokumentere dødsfallet og starte etterforskning, skal man ha oppdaget at kvinnen likevel ikke var død, skriver TV 2, som omtalte saken først.

Politimannen reagerte på at pasienten, som han fikk beskjed om at angivelig var død, beveget på seg og ga fra seg en lyd.

En lege ved Molde sykehus skal ha vært i følge med politiet da de oppdaget at pasienten var i live.

Det ble startet gjenoppliving av kvinnen, som senere overlevde den dramatiske nedkjølingen. Nå er hun altså skrevet ut fra sykehuset og på bedringens vei.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder