Vil ha Giske

AUF-leder Eva Kristin Hansen ønsker Trond Giske som ny nestleder i Ap.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Hvis Trond ønsker å stille som nestlederkandidat, vil han nok få bred støtte fra AUF, sier Hansen på direkte spørsmål fra VG. AUF-lederen påpeker at Aps kanskje største utfordring, er å vinne yngre velgergrupper.

- Ap sliter mest med oppslutningen hos ungdommen. Nå er det viktig å gjenreise tilliten hos dem, sier hun. Hansen understreker overfor VG at hun nå håper Ap kan tone ned ødeleggende personstrider og i stedet diskutere politikk.

Men hun mener likevel det er viktig med en parallell og åpen debatt om hvilke personer som skal sitte i ledelsen.

- Det er viktig med politisk bredde i Aps toppledelse, sier hun.

Fra ventresiden

Trond Giske tilhører venstresiden i Ap og vil kunne balansere ledelsen politisk. Giske vil ikke kommentere hvorvidt han er smigret over AUFs engasjement for ham.

- Vi kan ikke diskutere hvem som skal bli ny nestleder i ni måneder. Jeg vil si til alle som uttaler seg om personvalg, at de heller bør bidra til å legge den debatten død fram til høsten. Nå må vi konsentrere oss om å gjenreise den politiske troverdigheten til partiet, sier han.

Men Giske er enig med AUF-lederen om at Ap er nødt til å gjenvinne de unge velgerne.

- Ap er fjerde største parti blant de yngste velgerne. Hvis vi ikke klarer å snu den trenden på noen år, kan vi bare pakke sammen, sier han.

Etter at Martin Kolberg ble konstituert som partisekretær etter Solveig Torsviks avgang, er nå tre av fire i Aps toppledelse menn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder