- Veronica ble hysterisk

ÅRÅSEN (VG Nett) Kristin Kirkemo Haukeland fortalte retten at det var Veronica som utløste skuddet på Orderud gård lille julaften 1998. - Etterpå ble hun nærmest hysterisk, og var livredd for at noen hadde hørt skuddet, sa hun.

Artikkelen er over 18 år gammel

Kristin sa at hun hadde tatt med seg en sekk med våpnene i inn i stua på Orderud gård. Veronica kom inn, åpnet sekken, og tok ut ett eller begge våpnene, hevdet Kristin. Det var ikke magasin i noen av pistolene.

- Så skal hun legge det ned igjen. Hun la det rett oppi posen, og skulle legge den ned i sekken. Så smeller den i bordet, og da smalt det, fortalte hun.

- Et uhell, altså, fulgte lagmann Odd Jarl Pedersen opp.

- Ja, rett og slett et uhell. Da kom i hvert fall dette vådeskuddet. Kristin hevdet at ingen av de to la merke til at et bilde på veggen hadde blitt truffet. Da hun sjekket våpenet så hun at det satt fast en hylse i utløsermekanismen på våpenet. Veronica tok med seg posen med våpnene ut på kjøkkenet, og åpnet vinduet, forklarte hun.

- Veronica var nærmest hysterisk, sa Kristin.

Deretter skal Veronica ifølge søsterens forklaring ha løpt ut i låven, der Per og Kristins sønn var. Sammen med Per kom Veronica inn igjen, sa Kristin.

- Veronica var veldig hysterisk for at noen skulle ha hørt det. Per sa at han ikke hadde hørt noen ting, og beroliget Veronica, sa Kristin, som opplevde det som at de to ga henne skylden for at skuddet hadde gått av.

De to ba henne ta våpnene, patronhylsen og en blybit de fant bak glasset på bildet med ut av huset. Kristin forklarte at hun gjorde som de ba henne om, og la våpnene bak i bilen som sto på gårdsplassen utenfor.

Mer om

  1. Trippeldrapet på Orderud-gård

Flere artikler

  1. - Bare jeg snakker sant

  2. Kristin løy om Lars

  3. Per kan ha gått i kratt-felle

  4. Kristin avslørte drapsvåpenet

  5. Kristin var med i Dagbladets skyteklubb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder