Politiet: Trolig sammenheng mellom skyteepisoder i Oslo

To personer er sendt til sykehus med skuddskader etter to hendelser i Oslo torsdag morgen. Tre personer er siktet i saken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tre personer er pågrepet i forbindelse med skyteepisoden på Majorstua i Oslo tirsdag morgen. Det bekrefter Oslo-politiet til VG tirsdag kveld.

Først ble en person meldt skutt på Majorstua klokken 08.15, før en annen ble funnet skutt i Etterstadgata på Vålerenga en time senere. Ifølge politiet er det snakk om ett åsted i Sørkedalsveien på Majorstua, og at begge ble skutt der.

– Tre personer er pågrepet så langt. Vi foretar en rekke avhør, og vil ikke utelukke ytterligere pågripelser, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt Line Presthus til VG.

Fra kriminelt miljø

Politiinspektør Audun Kristiansen ved Felles enhet for etterretning og etterforskning opplyser overfor VG at de også ser på muligheten for at tirsdagens hendelse kan ha sammenheng med skytingen på Grünerløkka lørdag.

– Det eneste vi kan si foreløpig er at dette er personer som er godt kjent i kriminelle miljøer, for alvorlig straffbare handlinger. Vi prøver å finne ut hva som er bakgrunnen, sier Kristiansen.

De involverte er menn mellom 25 og 35 år, opplyser Kristiansen. Han sier han foreløpig ikke selv har oversikt om mennenes bosted eller opprinnelse.

Kristiansen ønsker å understreke at politiet tror dagens hendelser har skjedd innendørs, og at befolkningens trygghetsfølelse ikke bør være svekket.

Majorstua: Politiet tror det var «målrettet angrep»

Alvorlig skadet

Ifølge operasjonsleder Marita Aune er fornærmede på Majorstua lettere skadet etter å ha blitt truffet av skudd i armen, mens den skadede som ble funnet på Vålerenga omtales som alvorlig skadet.

Ingen av de to er livstruende skadet, opplyser politiet i pressemeldingen torsdag ettermiddag.

Vålerenga: Funnet alvorlig skadet etter skyteepisode

Våpen funnet

Aune bekrefter overfor VG at et våpen eller en våpenlignende gjenstand er funnet i nærheten av åstedet på Majorstua.

– Ja, det stemmer. Dette våpenet er sikret, men vi vet ikke om det har sammenheng med hendelsene, og vi vet ikke hvilken type det er, sier Aune.

Innsatsleder Christian Bortne på Majorstua opplyste torsdag formiddag til VG at politiet jobber ut fra at det var et «målrettet angrep» som fant sted.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder