SLÅTT: En kurder som bor på mottaket viser hvor han ble slått med balltre under slagsmålet på Nordbygård i går kveld. Nå kan angriperne risikere utvisning. Foto: Marianne Vikås

Asyl-angripere kan bli utvist

Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener det er ille dersom det var tsjetsjenere som selv har fått beskyttelse i Norge som angrep Nordbråten transittmottak torsdag kveld. Angriperne kan bli utvist.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det som har inntruffet ved Nordbybråten transittmottak er helt uakseptabelt. Det fremstår som ekstra ille dersom det er slik at det er personer som selv har kommet til Norge for å søke beskyttelse mot overgrep, som gjør seg skyldige i denne type tilsynelatende organisert angrep på andre asylsøkere, sier statssekretær Raimo Valle i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.

Valle svarer på vegne av en ferierende arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap).

Kan bli utvist

Sent torsdag kveld ankom 40-50 tsjetsjenske menn transittmottaket, og gikk til angrep på kurdiske beboere. Det skal ha blitt brukt både jernstenger og kniver i angrepet, og totalt 23 beboere ble skadet. Det skal ha vært en relativt banal og enkeltstående hendelse som utløste masseangrepet.

Valle utelukker ikke at angriperne kan bli utvist fra Norge etter hendelsen.

- Jeg legger til grunn at politiet vil finne fram til de skyldige og at de vil bli straffet. Deretter vil utlendingsmyndighetene vurdere om det er grunnlag for utvisning, sier han.

Må ikke skremme

Politiet jakter fredag på gjerningsmennene.

- Jeg vil imidlertid understreke at det som har hendt ikke må skremme oss fra å fortsette med å ta vårt ansvar når det gjelder å gi beskyttelse til folk som trenger det. Selv om det som har hendt er dramatisk, er det tale om en svært spesiell hendelse, understreker Valle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder