APPELL: LO-leder Roar Flåthen taler på Youngstorget i Oslo torsdag kveld før tusenvis av mennesker startet sitt fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten. Foto: Scanpix

Fredelige fakkeltog landet rundt

Mens demonstrasjonene mot Israels krig på Gazastripen langt på vei utviklet seg til et gateslag i Oslo, var det fredelige fredsmarkeringer ellers i landet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I flere byer ble det arrangert fakkeltog for fred. En bred allianse av idrettslag, humanitære organisasjoner, kirkesamfunn, fagbevegelse og organisasjoner støttet fakkeltogene.

Og folk møtte fram. I Stavanger markerte rundt 4.000 personer sitt ønske om en snarlig løsning på konflikten i Midtøsten.

- Det gikk helt uten problemer. 4.000 personer deltok og holdt seg helt rolige. Det var helt topp, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ:Her knuser demonstrantene Karl Johan

- Sømmelige former

Også i Bergen fikk politiet en enkel jobb med å holde styr på fakkeltoget som gikk gjennom byen.

- Det gikk stille og rolig for seg. Det var rundt 3.000 personer som var med. Alt gikk for seg i sømmelige former, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

I Trondheim trosset rundt 1.000 mennesker hålkeforholdene for å vise sin støtte til krigsofrene.

- Det var en rolig, fredelig og fin markering, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ:Politibetjent skadet i gatekampene

- Pent og pyntelig

I Tromsø samlet flere hundre personer seg foran domkirken etter å ha gått i fakkeltog gjennom byens gater.

- Det gikk pent og pyntelig for seg. Det var ingen tilløp til uroligheter, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Også i en rekke andre norske byer rapporteres det om fredelige fakkeltog for fred. I Oslo var det derimot andre scener. Oslo-politiet måtte ty til tåregass mot hissige demonstranter, som svarte med å kaste flasker, stein og andre gjenstander, samt å avfyre nyttårsraketter mot politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder