Advarsel: Russens ville fest har startet

Russepresidenten beroliger alle bekymrede foreldre

TRYVANN (VG Nett) Årets russefeiring er i gang. Fredag kveld var rundt 10.000 russ samlet til vill fest på Tryvann i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Russens HovedstyreRUSSENROK

Russetreffet på Tryvann markerer den offisielle starten på årets feiring for russen i Oslo og Akershus. I hele helgen vil russen være samlet der for å feire og feste sammen.

Som vanlig sto bussene med de enorme høytaleranleggene tett pakket og pøste ut rytmer på et desibelnivå som trolig var på grensen av det som er helsemessig forsvarlig. På asfalten ved siden av høytalertårnene sto russen, de fleste væpnet med en halvlitersboks i hånden, med bevegelser som kan kalles dans.

Med et stort glis om munnen guidet russepresident Rikke Jordbræk VG Nett rundt på festområdet.

- Dette er kjempebra. Folk er gira og klare for å feire. Nå er vi endelig ferdig med 13 års skolegang. Sikkerhetsmessig og planleggingsmessig går alt som det skal. Jeg tror dette blir en kjempebra kveld, sier Jordbræk.

SJEFEN: Rikke Jordbæk er russepresident for Oslo og Akershus. Foto: Bjørnar Tommelstad

VGTV:Se video fra den ville festen

Stor fest

Ifølge arrangørene var det ventet et sted mellom 8000 og 10.000 festemte i røde, blå, grønne og svarte dresser på parkeringsplassen nedenfor Tryvannstårnet. Enkelte hadde tatt turen helt fra Bergen for å feste med russen i hovedstadsområdet.

Allerede ved 21-tiden fredag kveld begynte det å bli godt pakket innenfor gjerdene på festområdet, mens køene vokste og vokste utenfor.

Har du tips om russefeiringen?Tips VG Netts journalist her!

I løpet av kvelden skal publikumsfavorittene Erik og Kriss spille konsert på den store scenen. Det samme skal DJ Antoine. Sistnevnte skal sammen med norske Martin Diesen presentere det som skal være den offisielle russelåten for russen i Oslo og Akershus.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

DANS: Opp mot 10 000 russ festet vilt på Tryvann i Oslo fredag kveld og utover natten. Her fra festens første timer. Foto: Bjørnar Tommelstad

- Trygt arrangement

Til alle foreldre som er bekymret for sine kjære små som er russ i år, har russepresidenten følgende beskjed:

- Du finner nesten ikke noe tryggere arrangement. Sammenlignet med en del festivaler i Norge er dette som et fengsel å regne, sier Jordbræk og henviser til det strenge vaktholdet både innenfor og utenfor gjerdene på festområdet.

Les også:Advarer russen med skremselsfilm

I tillegg til de relativt store politistyrkene som står på vakt i umiddelbar nærhet til den ville festen, er det over 100 profesjonelle vakter som sørger for sikkerheten til festdeltakere. I tillegg har russen sitt eget russepoliti som hjelper til med å passe på.

Samtidig er det satt opp et sanitetstelt med leger for å ta seg av de som medisinsk hjelp - også når det kommer til de litt mer «fuktige» skadene. Ved sanitetsteltet står det også en ambulanse klar til å frakte personer til legevakten hvis det skulle være behov for det.

Les også:Advarer mot russens knuteregler

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PÅ TRYVANN: Aina Selvejordet (t.v.), Michelle Narverud, Tulla Engebretsen og Jeanette Kragsrud hadde tatt turen fra Drammen for å feste på Tryvann. Foto: Bjørnar Tommelstad

Avkrefter eksamens-myte

Ved 21.30-tiden ble VG Nett og alle andre medier kastet ut.

- Dette er russen kveld og vi vil feste for oss selv. Det har vært episoder tidligere år hvor folk har blitt tatt bilde litt ut på kvelden, noe de ikke har satt så særlig pris på. Bilder kan mistolkes, sier Jordbræk.

VGTV:Se video fra festen på Tryvann

Frem mot 17. mai vil russen feste fem ganger på Tryvann. I tillegg er arrangementer på Hellerudsletta, Lillehammer og i Kongeparken i Stavanger. Samtidig kommer det helt sikkert til å gå en del litt mer uoffisielle arrangementer av stabelen i ukene som kommer.

Russepresidenten er skråsikker på all festingen ikke kommer til å gå utover eksamensresultatene.

- Det kommer til å gå helt fint på eksamen. At russen ikke bryr seg om eksamen er en av de største mytene som finnes og det kan jeg avkrefte med en gang, sier Jordbræk.

Har du tips om russefeiringen?Tips VG Netts journalist her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder