- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering, sier Rødt-leder Torstein Dahle. Foto: Halgeir Vågenes
- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering, sier Rødt-leder Torstein Dahle. Foto: Halgeir Vågenes

Rødt på vippen garantist for rødgrønn regjering

Publisert:
INNENRIKS

Rødt vil være en garantist for en rødgrønn regjering dersom partiet kommer i vippeposisjon på Stortinget etter valget.

- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering fordi alternativet er mye dårligere. Likevel vil en vippeposisjon kunne være verdifull fordi den kan bidra til å få vedtatt noen saker og til å skape bevegelse på Stortinget, sier partileder Torstein Dahle.

Les også:Rødt på vippen i ny måling

Onsdag la han og førstekandidaten i Oslo, Erling Folkvord, fram ti forslag Rødt vil stille for å forandre Norge.

Les også:Rødt krever èn ting av Jens

Blant forslagene er likelønnspott, ingen kutt i uførepensjon, oljefritt Lofoten og Vesterålen og fjerning av moms for frivillige lag og organisasjoner. Rødt foreslår også å fjerne statsstøtten til Human Rights Service. Partiet vil videre ha økte nasjonale sosialhjelpssatser og gjøre det ulovlig å ta ut profitt fra barnehager og sykehjem.

De to siste forslagene handler om å gi arbeidstillatelse til asylsøkere mens søknaden om asyl behandles og om å dekke kommunenes 2008-underskudd.

Her kan du lese mer om