- De har kun fått hver sin ørefik

(VG Nett) Eks-torpedo Espen Lie (52) hevder han bare ga noen ørefiker. En av de to som ble banket opp endte på sykehus med hjerneblødning.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VOLDSTILTALT: Espen Lie (52) er tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter. Foto: Frode Hansen

Norges mest kjente pengeinnkrever stiller seg helt uforstående til at han nå er tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Det var en MC-gjeng der nede som var ute etter bråk. De hengte seg opp i at jeg hadde jødestjerne og gikk til angrep. Dette er selvforsvar. De har kun fått hver sin ørefik, hevder Lie.

- Men tiltalen beskriver grov vold?

- Det er helt på trynet. De har i ettertid funnet ut hvem de lagde bråk med. Dette er en MC-gjeng som er ute på byen og lager bråk, så får de juling og anmelder han de har gått til angrep på. Det sier litt om dem, påstår den tidligere soldaten.

- Jeg er ikke så dum

VG Nett snakket mandag formiddag med 42-åringen som ble liggende tolv dager på sykehus etter å ha blitt påført hjerneblødning i slagsmålet på restaurant Madam Reieresen i Arendal. Han avviser at Espen Lie ble angrepet.

- Jeg er 1,73 høy og veier 75 kg. Jeg kjente jo igjen Espen Lie da han duret inn der. Jeg er ikke så dum at jeg angriper ham. Jeg har aldri slåss mot noen tidligere, sier 42-åringen.

Han forklarer at han forsøkte å trekke bort kameraten som hadde fått trøbbel med Lie. Det endte med at han selv ble slått rett ned.

- Det finnes overhodet ikke hold i det Lie sier, men jeg skjønner at han forsøker å skyve skyld bort fra ham selv, sier 42-åringen til VG Nett.

Fikk hjerneblødning

Den var klokken 01.30 natt til 16. august i år at Lie ifølge tiltalen skal ha medvirket til å slå eller sparke en mann i hodet slik at han pådro seg hjerneblødning. Eks-torpedoen skal også ha slått en annen mann i tinningen - helt uprovosert.

Da mannen falt i bakken, skal den tidligere pengeinnkreveren ha medvirket til å slå eller sparke mannen flere ganger. Deretter ble fornærmede slept ut av restauranten.

På utsiden av restauranten skal Lie ifølge tiltalen ha medvirket til å slå eller sparke ham flere ganger mot hodet og kroppen.

Saken kommer opp for tingretten i Arendal 14. mars neste år, men Espen Lie - som i dag selger fiskeutstyr fra USA - frykter ikke fengselsstraff.

- Jeg er ikke bekymret for det, men synes det er surt at dette kommer opp nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder