AVSLØRT: Etter avsløringen av tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har henvendelsene fra angrende syndere blitt mangedoblet. Foto: ESPEN BRAATA
AVSLØRT: Etter avsløringen av tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har henvendelsene fra angrende syndere blitt mangedoblet. Foto: ESPEN BRAATA

Ditlev-Simonsen slipper å betale

Og dermed vil skattedirektoratet endre reglene

INNENRIKS

(VG Nett) Den nylig avgåtte Oslo-ordføreren Per Ditlev-Simonsen slipper å betale skatt etter skattejukset fordi kravet er foreldet.

  • Harald Amdal
Publisert: Oppdatert: 10.09.07 07:24

Kravet er foreldet fordi det er mer enn ti år gammelt. Selv om familien Ditlev-Simonsen ønsker å gjøre opp for seg, vil de få de pengene i retur, melder NRK.

Sammen med datteren Cecilie og sønnen Sverre har Ditlev-Simonsen innrømmet at han ikke har betalt skatt av tre millioner kroner fra en hemmelig konto i Sveits.

Årsaken er at de hemmelige kontoene ifølge familien selv ble gjort opp og avsluttet for 12-13 år siden.

Les alt om Ditlev-Simonsen sakenher.

Penger kommer i retur

Den tidligere ordføreren har sagt at han ønsker å gjøre opp for seg, men så lett blir det altså ikke. For; de hemmelige kontoene i Sveits skal altså ha blitt avsluttet og gjort opp for 12 eller 13 år siden. Kravet er dermed foreldet - det vil si at det er mer enn ti år gammelt.

Konsekvensen blir da at det ikke er noen ligning å føre en innbetaling mot. Dermed er kemneren pliktig å sende pengene tilbake til Ditlev-Simonsen, skriver NRK videre.

Hverken Oslo ligningskontor, Kemneren i Oslo eller skattedirektoratet ønsker å kommentere saken, men Skattedirektoratet bekrefter at reglene er slik.

Skattedirektoratet vil nå endre reglene som følge av Ditlev-Simonsen-saken slik at også innbetalinger mot foreldede krav skal godtas, ifølge NRK.

BILDESPESIAL:Per Ditlev-Simonsens liv som ordfører

Her kan du lese mer om