ALENE: En schæferhund ble etterlatt da eieren dro på feire. Denne hunden har ikke noe med saken å gjøre. Foto: Knut Erik Knudsen VG

Politiet måtte redde innelåst hund – eier var på ferie

Politiet er sjokkert etter at de fant en hund som var låst inne i en leilighet i Kristiansand uten mat. Eieren hadde reist på ferie.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

Hunden ble reddet ut av politiet lørdag kveld, etter at de hadde fått meldinger fra naboer om at hunden hadde bjeffet høylytt i flere dager.

– Vi kjørte til stedet og kunne høre at den sto der. Vi fikk tak i huseier som fortalte at leiligheten var leid ut. Da kom det frem opplysninger om at leietaker hadde reist på ferie, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt, til VG lørdag kveld.

Etter å ha skaffet seg nøkler, låste politiet seg inn i leiligheten. De fikk reddet ut schæferhunden, men synet som møtte dem var ikke vakkert.

– Vi fikk hentet ut hunden. Den hadde nok av vann, men dårlig med mat.

Les også: Kvinne flyttet fra huskatten - får 10.000 i bot

Det ble også funnet store mengder avføring og andre etterlatenskaper i boligen. Schæferhunden ble fraktet til en kennel.

Politiet har opprettet en sak og sier hundeeier vil bli anmeldt for brudd på dyrevernloven. Klausen i Agder-politiet er sjokkert over eierens oppførsel.

– Skal du ha dyr, får du ta hånd om dem. Man reiser ikke på ferie og overlater hunden til seg selv.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder