OMKOM: Silje Ye Rim Krogsæther ble 32 år gammel.
OMKOM: Silje Ye Rim Krogsæther ble 32 år gammel. Foto: privat

Var eneste kvinne i helikopteret: Silje (32) kom aldri hjem

Minnes i Bremnes kirke mandag kveld

INNENRIKS

BERGEN (VG) Silje Ye Rim Krogsæther var eneste kvinne om bord i helikopteret som styrtet ved Turøy. Hun ble bare 32 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 02.05.16 23:03

Mandag kveld blir kirken i Bremnes holdt åpen fra klokken 20.30 for de som vil minnes Silje Ye Rim Krogsæther, skriver Bømlo-nytt.

I kirken vil de pårørende være til stede.Til avisen sier sokneprest Asbjørn Gundersen at familien synes det er fint å samles i kirken.

– Det blir en samling med anledning til å møte hverandre, tenne lys og lytte til vakker musikk. Familie, venner og bygdefolk er hjertelig velkomne, sier soknepresten.

Krogsæther kom opprinnelig fra Bremnes i Bømlo kommune og jobbet i oljeserviceselskapet Schlumberger.

– Det er med stor sorg at vi bekrefter at en av våre ansatte, Silje Krogsæther fra Schlumberger Production Technologies (PT), M-I SWACO, var om bord i helikopteret som styrtet utenfor Bergen på fredag, skriver kommunikasjonsdirektør Lianne Olsen i Schlumberger i en epost til VG.

– Silje jobbet som prosjektingeniør for PT. Hun hadde flere utmerkede ferdigheter; hun var faglig dyktig, profesjonell og hadde svært gode personlige egenskaper. Hun fikk raskt ansvar for kundeoppfølging for Snorre og senere Gullfaks feltet.

– Omsorgsfull og inkluderende

Videre skriver Olsen at 32-åringen var godt likt og dypt respektert av sine kolleger og kunder.

– Hennes nærmeste medarbeiderne beskriver henne som mer enn bare en god kollega - hennes personlighet var varm, omsorgsfull og inkluderende. Det er med dyp sorg vi har mistet en nær venn, en god kollega og en svært dyktig medarbeider.

Vi utrykker vår dypeste medfølelse og tanker til nærmeste familie, venner og kollegaer av Silje samt alle andre pårørende som er involvert i denne tragiske hendelsen.

Hardt rammet

Hordalandskommunen Bømlo er en av de hardest rammede kommunene etter helikopterulykken ved Turøy.

– Våre tankar og medkjensle går til dei nære pårørande etter den tragiske helikopterstyrten fredag 29. april ved Turøy på Sotra, skriver ordfører Odd Harald Hovland på Bømlo.

To av de omkomne har tilknyting til hans kommune, men var bosatt i Bergen.

En av dem var Silje Ye Rim Krogsæther.

Her kan du lese mer om