DRAPSTRUET: Sandra Borch (Sp), her avbildet i 2013, sier en fremmed person tok kontakt med henne på telefon og truet henne på livet før kveldens pelsdebatt på NRK. Foto:Harald Henden,VG

Sandra Borch trekker seg fra TV-program etter drapstrusler

Sandra Borch (Sp) sier hun har blitt truet på livet etter at hun ga sin støtte til pelsbønder. Nå trekker hun seg fra kveldens «Debatten»-sending på NRK.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den profilerte politikeren og pels-tilhengeren skulle torsdag kveld vært med i «Debatten», men NRK melder samme ettermiddag at Senterparti-politikeren trekker seg etter på ha mottatt en drapstrussel fra en fremmed person på telefon.

Borch bekrefter også saken på sin egen Instagram-konto torsdag ettermiddag.

«Etter nøye vurderinger har jeg bestemt meg for å likevel ikke stille i Debatten i kveld», står det i innlegget.

– Det at jeg får drapstrusler er ikke noe nytt, men da er det mer generelle om at jeg bør slaktes og dø. Her var direkte tidfestet når jeg skulle dø, sa Borch til NRK tidligere i dag.

Tidligere denne uken blusset pelsdebatten opp igjen etter at NRK sendte Brennpunkt-dokumentaren «Pels», hvor dyrevernaktivisten Frank Nervik infiltrerte pelsbransjen, med et skjult kamera.

Delte ulvepels-bilde

Den omstridte dokumentaren har provosert pelsdyrnæringen, som mener produsentene av filmen har brukt tvilsomme metoder for å lage det de omtaler som en propaganda-film fra aktivistene. I et skriv ber de blant annet om «alles hjelp til å slå ned på det overgrepet filmen representerer».

I februar reagerte flere dyrevernorganisasjoner sterkt da Borch la ut bilder av seg selv i ulvepels på sin egen Facebook-side.

– Jeg synes pels er bra. Det har vært veldig kaldt i Nord-Norge og Trøndelag den siste tiden. Da er godt å ha på noe som holder en varm. Det er heller ikke til å legge skjul på at jeg synes pels er bra. Så lenge det viser seg at dyrene har det bra, har jeg ikke noe imot å kjøpe pels, uttalte Borch tidligere i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder