EKS-LEDER: 71-åringen Carl I. Hagen var leder i Frp fra 1978 til 2006, og har siden avgangen vært engasjert i Oslo-politikken. Foto: Helge Mikalsen , VG

Hagen: Tror ikke de klarer å få Sandberg til å tie stille i regjeringen, heller

Frp-nestor Carl I. Hagen tror ikke at Per Sandberg kommer til å sitte rolig båten om han blir fiskernes minister.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

­ – Jeg tror det blir veldig bra dersom det er riktig som dere skriver, at Per Sandberg blir statsråd, sier tidligere Frp-leder Carl I. Hagen til VG.

– Hadde det ikke vært like lurt å la han fortsette i en friere rolle utenfor regjeringen?

– Nei, jeg tror ikke de klarer å få han til å tie stille i regjeringen heller, svarer Hagen.

For det er nemlig det store spørsmålet: Hvordan skal Frp kommunisere til sine kjernevelgere om Sandberg blir fiskeriminister?

Overfor NRK uttrykker flere «fremstående» kilder i Frp frykt for at Sandberg vil bli bundet til å utad støtte det regjeringen til enhver tid bestemmer, og at han på den måten mister sin frispillerrolle.

– Per er partiet, sier en kilde til statskanalen.

Les også: Dette vet vi om regjeringsrokaden

– Veldig glad i lutefisk

Mandag kunne VG avsløre at Solberg-regjeringen planla en ny regjeringsrokade, som innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom. Kilder opplyser til VG tirsdag at Frps nestleder Per Sandberg trolig tar over jobben til nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H).

Og i morgen klokken 09.30 kommer fasiten, ifølge NTB, som melder at det er ekstraordinært statsråd på Slottet.

VG møtte Sandberg på Gardermoen tidligere tirsdag, hvor han gjorde det klart at han ikke har fått noen telefon fra statsminister Erna Solberg og han ville ikke svare på om han kunne tenke seg å bli fiskeriminister.

– Jeg er veldig glad i lutefisk, sa Sandberg til VGs reporter på Gardermoen.

Men han røpet at familiens treukers ferietur til Bali nylig hadde blitt avlyst på grunn av den pågående regjeringskabalen.

Andre endringer

Ifølge VGs opplysninger kan Robert Eriksson i Frp være ferdig som arbeidsminister sammen med nåværende klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). Mens Anniken Hauglie (H) er en mulig erstatter for Eriksson, kan Europaminister Vidar Helgesen (H) ved Statsministerens kontor være en som blir ny miljøminister.

I tillegg har både VG og Adresseavisen opplysninger om at Linda Hofstad Hellelnd fra Høyre kan erstatte Torhild Widvey fra samme parti som kulturminister.

Sist men ikke minst er det fra ulikt hold varslet en ny ministerpost på innvandringsfeltet, der nåværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) er varslet som mulig statsråd.

Svaret kommer altså i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder