TALER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) taler under Fremskrittspartiets 1. mai-markering på Strømsø torg i Drammen. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Sylvi Listhaug vil ha praksisplass til innvandrere

AUF-leder om Listhaug i 1.mai-tale: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringen

Regjeringen vil gjøre arbeidspraksis til en del av introduksjonsprogrammet for nye innvandrere, sier innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp).

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er utrolig viktig å få folk i jobb. Jeg tror ærlig talt at de fleste som kommer til Norge, ønsker å jobbe, bidra og bruke sine evner på en god måte i det norske samfunnet, sa Listhaug under sin tale under Fremskrittspartiets 1. mai-arrangement i Drammen.

Statsråden sier regjeringen vil foreslå ordningen i den kommende integreringsmeldingen. Hun sier praksisplassene blant annet kan opprettes i helsevesenet.

Fikk du med deg? Listhaug latterliggjort etter redningsstunt

Sammenheng mellom innvandring og arbeid

– De som sulter på sykehjemmene, gjør ikke det på grunn av mangel på mat, men på grunn av mangel på hender. Hvorfor ikke bruke de som nå skal inn i arbeid på å hjelpe syke og eldre? sa Listhaug.

Innvandrings- og inkluderingsministeren mener det er sterk sammenheng mellom innvandringspolitikk og arbeidsmarkedet.

Les også: Listhaug vil lære flyktningene norsk folkeskikk

– De som er opptatt av arbeidsledigheten, bør også være opptatt av innvandringspolitikken. For den får betydning for hvordan arbeidsmarkedet i Norge vil se ut i årene som kommer, sa hun.

AUF-leder: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringen

Tidligere i dag holdt AUF-leder Mani Hussaini sin 1. mai-tale i Folkets Hus i Melhus kommune i Sør-Trøndelag. Hussaini la ikke skjul på hva han mener om innvandrings- og integreringsministeren.

KRITISK: AUF-leder Mani Hussaini kom under sin 1. mai-tale med kraftig kritikk til innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Her er han fotografert i forbindelse med «Refugees Welcome To Norway"s arrangement «Bevar asylretten!» i januar. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

– Kast kjerringa på hue ut av regjeringen, sa Hussaini ifølge Trønderbladet.

– Sylvi Listhaug sier at hun er redd for sine barn på grunn av flyktningene. Jeg er redd for mine barn og barnebarn på grunn av Sylvi Listhaug, sa Hussaini.

Videre sa AUF-lederen at flyktningsituasjonen blir fremstilt som en krise for Europa, men at han selv mener dette er en krise for dem som må flykte.

– Det er umulig for Norge å hjelpe alle, men det er ikke et argument for ikke å hjelpe noen, sa Hussaini ifølge avisen.

Søndag kveld beklager AUF-lederen hva han sa tidligere på dagen:

– Vi er alle tjent med å holde oss til sak, ikke person når vi er uenige. I ettertid ser jeg at å bruke ordet «kjerring» om en politisk motstander var uheldig, og det beklager jeg, skriver Hussaini i en epost til NTB.

Hadia Tajik reagerer

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, refser AUF-leder Mani Hussaini for uttalelsene «kast kjerringa på huet ut av regjeringen» om integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Dette er ikke en akseptabel måte å karakterisere politiske motstandere på. Listhaug må regne med motstand på politikken hun står for, og like skarp omtale av den som hun selv har av andres politikk. Men hun bør slippe å bli omtalt som en «kjerring» som bør «på huet ut», skriver Tajik i en sms til NTB.

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer også på Hussainis tale.

– Hva slags måte er det å karakterisere en politisk motstander? Det hører ikke hjemme i norsk politikk at vi kaller hverandre for slike ting, sier han.

Kilde: NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder