DREPT: Politiets teknikere vil nå undersøke leiligheten i Nesbyen, den den 42 år gamle kvinnen ble funnet død. Foto: Thomas Mørch

Drapssiktet erkjenner å ha forårsaket konens død

Mannen (38) ble pågrepet like i nærheten av åstedet torsdag morgen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han erkjenner å ha forårsaket kvinnens død og vil ikke motsette seg varetektsfengsling. Det er det vi har å si, sier mannens forsvarer, advokat Sigmund Bang, til NRK.

Politi og ambulanse rykket ut til boligen etter ha fått en melding om en livløs person klokken 09.30 torsdag formiddag. Det var den drapssiktede mannen som selv varslet om konas død. Da ambulanse og politi kom til stedet, fant de kvinnen død.

Vet du noe om hendelsen? Kontakt VGs journalister her.

Bråk før helgen

Etter det VG får opplyst har familien, som opprinnelig kommer fra Eritrea, bodd på adressen siden 2014. De har tre mindreårige barn.

– Alle de pårørende er nå varslet, og vi kommer snart med mer informasjon, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.

Torsdag kveld sier Omholt at krimteknikere nå har jobbet inne på åstedet. Siktede har også vært inne til avhør, men avhøret er nå avsluttet for kvelden, og vil gjenopptas fredag.

– Så langt har siktedes forklaring styrket siktelsen, sier Omholt til VG.

Naboer beskriver den drapssiktede mannen som rolig og hyggelig, men det skal ha vært støy og bråk fra leiligheten før helgen, noe som var svært uvanlig.

Siktede og avdøde var gift, men bodde ikke lenger sammen. De hadde felles barn, som er tatt hånd om av helsepersonell. Ingen av barna skal ha vært til stede på gjerningstidspunktet, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet har funnet det de mener er drapsvåpenet.

Etablert kriseteam

Den 38 år gamle mannen ble pågrepet på stedet, og skal avhøres i dag, så raskt han får oppnevnt en forsvarer. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Politiet har også sendt teknikere fra Hønefoss for å undersøke boligen på Nesbyen.

– Dette er en utrolig trist sak. Kommunen har satt ned kriseteam, og jeg er kjent med at det er satt i verk tiltak ved skolen, sier ordfører Tore Haraldset.

VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder