Venstre går ikke i regjering uten KrF

NYDALEN (VG) Venstre-leder Trine Skei Grande garanterer på nytt for at hun ikke går inn i en borgerlig regjering uten KrF-leder Knut Arild Hareide.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Ja, vi har fremdeles fast følge, sier Venstre-lederen.

På spørsmål fra Dagbladet avklarer Grande hvor trofast hennes politiske fornuftsekteskap med KrF-lederen er.

- Det er sånn at det alltid i et forhold vil være noen som forsøker å ødelegge. Men det er sånn at vi samarbeider veldig godt i den prosessen vi står i nå. Det er viktig for oss at sentrum presser politikken. Da er det sånn at vi har et veldig forhold, selv om det er sånn at vi har et nært forhold alle fire. Det føles intenst og felles, sier Grande.

VGTV: Se Skei Grandes uttalelse her

På torsdagens pressekonferanse la påtroppende statsminister Erna Solberg frem den nye regjeringens verdiplattform.

- Jeg vil peke på noe av det som er retningen for dette flertallets politikk. Hvilke hovedutfordringer vi mener er viktige. For det første er vi opptatt av å realisere kunnskapssamfunnet, den største garantien for sosial mobilitet i et samfunn. Vi er opptatt av å sikre at Norge får flere ben å stå på og hindre en større todeling av norsk økonomi i årene fremover, sier Høyre-lederen.

- Når vi sitter og diskuterer politikk, så diskuterer vi disse verdiene og hvordan vi skal få en handlekraftig politikk som bygger oppunder og realisere tillitspolitikken, valgfriheten, kunnskapssamfunnet og forhindre todelingene av norsk økonomi, sier Solberg.

Forhandlingene vil ifølge Solberg fortsette i helgen.

- Sonderingene mellom oss fire fortsetter i helgen, men så lenge Kristelig Folkeparti er med vil vi holde hviledagen hellig, sier den påtroppende statsministeren.

Hun sier alt fortsatt ligger i potten og partilederne fortsatt må bruke tid skal de komme til enighet.

Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes sier sonderingene om mulighetene til å danne ny regjering vil fortsette utover torsdagskvelden.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder