Jordskjelv nær Flekkefjord: – Hele huset ristet

INNENRIKS

En person sier det «kjentes ut som en bombe gikk av under huset», mens en annen trodde at «fjellet kom ned».

Publisert: Oppdatert: 30.04.17 06:26

Magne Trygve Løland (59) bor i Lyngdal og er bare én av svært mange som merket jordskjelvet som ble registrert nær Flekkefjord ved 01-tiden natt til søndag.

– Hele huset ristet. Jeg har aldri i min tid opplevd noe lignende. Det var som om en bil raste inn i veggen her, forteller han.

VG har i løpet av natten fått en rekke tips fra folk i blant annet Kvinesdal, Farsund, Flekkefjord og Lindesnes i Agder-fylkene. Også personer i blant annet Egersund og Bjerkreim i Dalene i Rogaland sier at de merket skjelvet.

En 32 år gammel mann som bor på Eigerøy utenfor Egersund forteller til VG at det «kjentes ut som en bombe gikk av under huset».

– Det opplevdes voldsomt og det ristet godt i huset her ute. Vi har aldri kjent noe lignende, for å si det mildt. Skjelvet varte muligens i ti sekunder. Jeg tror ikke det har kommet noen skader på huset, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Merket du jordskjelvet - eller har du bilder? Tips VG her!

NORSAR sier at kraftige signaler ble registrert på alle seismiske stasjoner i Sør-Norge klokken 00.58, og at skjelvet hadde en styrke på 3.

– Det er lokalisert i området mellom Egersund og Flekkefjord, litt utenfor kysten. Det er ikke unormalt, men det føles godt når det er såpass nært land, sier vakthavende seismolog Tormod Kværna til NRK.

En beboer på Moi i Lund kommune forteller at de «trodde det var fjellet som kom ned i husveggen», mens en person på Storekvina i Kvinesdal sier:

– Gulv og vegger ristet så kraftig at vi var sikre på at det var en bil som prøvde å kjøre ned veggen. Vi løp ut, og så at flere av naboene også sto på utsiden og sjekket sine hus.

En hytteeier på Tjørn i Rogaland forteller at «hele hytta ristet og at stoler falt ned fra skuret». Også på Jæren merket de jordskjelvet:

– Det ristet og bråkte i dører, vegger og tak i leiligheten min i tredje etasje. Det varte i omtrent ti sekunder. Jeg har aldri opplevd det så kraftig før, sier en innbygger.