STORAKSJON: I samarbeid med Skatt Øst, Arbeidstilsynet og Nav aksjonerte politiet tirsdag mot en vaskehall i Nordre Aker bydel i Oslo. Politiet oppdaget flere personer i arbeid uten tillatelser og fire personer vil bli bortvist fra Norge. Illustrasjonsfoto. Foto:Jan Petter Lynau,

Oslo kommune avslørt som storkunde i billig vaskehall

Da politiet aksjonerte mot arbeidsforholdene i flere bilvaskehaller i Oslo, fant de ut at kommunen var storkunde hos en av dem.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Midt under politiets samordnede aksjon for å avdekke arbeidsmarkedskriminalitet tirsdag, kom en av vaskehallens storkunder, melder NRK. Nordre Aker bydel i Oslo har avtale om å få vasket sine 55 biler innvendig og utvendig for 200 kroner stykket.

– Det er litt av problemet vi sliter med. Vi savner at samfunnet er med og tar ansvar. Er tilbudet for godt, så er det heller ikke et bra tilbud, sier førstebetjent Jan Kevin Brunvoll i utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Les også: Her stenges vaskehallen etter razzia

Lederen i bydelen tar selvkritikk etter avsløringen.

KRITISK: LO-leder Gerd Kristiansen Foto:Frode Hansen,VG

– Det burde ha ringt en bjelle, for å bruke det uttrykket. Dette er en så lav pris at vi burde ha skjønt at det kunne være problemer med arbeidsforholdene til de ansatte, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Aksjonen skjedde i samarbeid med Skatt Øst, Arbeidstilsynet og Nav. Politiet oppdaget flere personer i arbeid uten tillatelser og fire personer vil bli bortvist fra Norge.

Les også: Oslos vaskehaller eies av noen av landets rikeste

Kampen mot sosial dumping er en av LOs hjertesaker. LO-leder Gerd Kristiansen mener Oslo kommune bør få en reaksjon fra regjeringen.

– Når man ser at det er kommunen som har vært innkjøper her, så tenker jeg at det blir opp til regjeringen og opp til ministeren som sitter med ansvaret å også legge et trykk på kjøperen av tjenestene, sier Kristiansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder