Partiformannen gjennom 28 år har «frikveld»

Carl I. Hagen kommer ikke til Frps valgvake

BALLROOM (VG) Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen er ikke til stede på valgvaken som kan ende med at partiet kan feire sin første regjeringsdeltagelse.

Artikkelen er over seks år gammel

Alt tyder på at det blir en jubelkveld for Frp, som etter 40 år som opposisjons- og protestparti kan belage seg på å sette seg ved forhandlingsbordet for å diskutere regjeringsdeltagelse.

Men «Kong Carl» I. Hagen, mannen som ledet partiet i 28 år, kommer ikke på valgvaken:

- I kveld har jeg helt fri, sier Hagen til VG, og legger til at han opptatt med å klippe gresset.

- Er det slik at noen har anmodet deg om å være hjemme?

- Nei, nei. Over hodet ikke. Jeg skal følge spent med fra TV, sier Hagen.

- Har du fått noen negative reaksjoner etter kronikken i VG med kravene til Frps regjeringsforhandlinger?

- Jeg har fått negative reaksjoner på vinklingen på VGs forside, der det stod at jeg varslet opprør i VG. Det var det ikke dekning for. Kronikken var ment som en støtte til Siv i forhandlingene, sier Hagen.

FØLG VGTVs VALGSENDING HER!

Skapte storm

Det stormet rundt Hagen den siste uken før valget: Først gikk Hagen ut på Facebook og mente at de rødgrønne har ansvaret for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

Dette meldte Hagen etter det ble kjent at den siktede som drepte den unge kvinnen, var tidligere straffedømt som satt i soningskø:

- Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!

Så gikk han ut med en liste med ti knallharde krav til Siv Jensen i en kronikk i VG. Han klargjorde at Frp må få gjennomslag for at de skal sitte i regjering, og truet med å «knuse regjeringsdrømmen», dersom han ikke ble fornøyd med forhandlingene.

- Fortjener fri

- Carl fortjener å ha litt fri, men det er klart jeg hadde ønsket at han kom i kveld. Han er jo Frp, sier Helge Bj. Hansen fra Grünerløkka Frp.

Han har benket seg på valgvaken til Frp på Ballroom. Det er foreløpig glissent langs bordene, men køen inn er lang. Hansen sier han har lite til overs det Hagen gjorde i helgen, da han skrev sin omstridte kronikk i VG.

- Den var uheldig. Mange av punktene var gode, men ordbruken
hans ble helt feil.

GLISSENT: Fortsatt ganske tomt på Frps valgvake. Foto: TERJE BRINGEDAL

Heller ikke nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen er ventet til vaken: Sandberg skal på valgvake i Trondheim, med Sør-Trøndelag Frp, mens Solvik-Olsen ikke fikk barnevakt og skal være hjemme.

Frp-leder Siv Jensen kommer først klokken 22.30 - da skal hun tale til valgvaken.

Men hennes mor, Monica Kjelsberg, kom til vaken litt før klokken syv, sammen med familievennen, Great Garlic Girls-stjernen Terje Schrøder.

- Jeg har stor tro på at vi får et flott resultat i kveld, men jeg har jo sommerfugler. Det er på tide med et regjeringsskifte og at Frp for første gang kommer i regjering. Siv er flink og jeg synes hun har gjort en fenomenal valgkamp, sier Kjelsberg.

SAMMEN TIL VAKE: Siv Jensens mor, Monica Kjelsberg, ankom Frps valgvake med familievennen, Terje Schrøder. FOTO: TERJE BRINGEDAL.

- Jeg er veldig optimistisk og har en god følelse. Jeg kan bare ta av meg hatten for Siv. Vi har vært venner i 26 år og jeg har fulgt henne i valgkampen. Jeg er imponert, sier Schrøder.

- Er du selv medlem?

- Nei, men det skal jeg bli, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder