MINNES VENNEN: Elevene ved Mandal VGS har satt opp et minnested for sin avdøde kamerat Joakim Ophaug Røksland. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Mandal-drapet: Bistandsadvokat: – Det har vært noen utrolig krevende dager for familien

Joakim Ophaug Røksland ble stukket i hjel

Sønnen Joakim Ophaug Røksland (18) ble drept av bestekameraten onsdag. Familien har det veldig vondt, sier deres bistandsadvokat til VG.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er bare mennesker som har vært i en lignende situasjon som kan forstå hvordan de har det nå, sier bistandsadvokat Elise Kristine Valvik til VG.

Det var onsdag familien til fikk den forferdelig beskjeden om at sønnen på 18 år, som var russ og avgangselev, var drept av en jevnaldrende elev. Joakim og siktede skal ha vært bestevenner.

Bistandsadvokat: – Utrolig krevende

18-åringen døde av stikkskader. Politiet har foreløpig ikke offentliggjort hva som var drapsvåpenet, men bruker store ressurser på å finne ut hvorfor den drapssiktede drepte sin beste venn i en slåsskamp.

Ifølge Lindesnes avis skal gutten ha slåss om livet før Joakim ble drept.

– Det har vært noen utrolig krevende dager for dem, og de ønsker nå å be om ro til å bearbeide den sorgen og smerten de kjenner på, sier Valvik.

Ber om respekt for sitt privatliv

Hun legger til at familien har opplevd direkte henvendelser fra privatpersoner og media de siste dagen, blant annet via Facebook, som belastende.

Familien ber nå om respekt for sitt privatliv i den tunge tiden, sier bistandsadvokaten til VG.

Til VG fortalte forsvareren hva den siktede 19-åringen har uttrykt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder