Kvinne siktet for å ha drept mann i Oslo

MORTENSRUD (VG) Ifølge politiet varslet den siktede kvinnen selv om at den døde personen lå i en leilighet.

  • Victoria Kumwenda
  • Silje Løvstad Thjømøe
  • Mathias Jørgensen
  • Trond Solberg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da politiet kom til leiligheten på Mortensrud i Oslo fant de en død mann. Politiet etterforsker dødsfallet som et drap.

På en pressekonferanse fredag kveld opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid at en kvinne er pågrepet i Oslo på en annen adresse enn der mannen ble funnet død. Denne kvinnen varslet tidligere på dagen at det lå en død mann i leiligheten.

Hun oppholdt seg på den andre adressen da hun varslet politiet og var der da politiet kom til stedet. Kvinnen vil bli avhørt i løpet av kvelden.

– Ut ifra opplysningene vi fikk og får i etterforskningen, og funn på stedet, forstår man at det dreier seg om et drap, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

FANT DØD PERSON: Her fraktes liket vekk fra adressen på Mortensrud. Foto:Frode Hansen,VG

Foreløpig har ikke politiet informasjon om at det skal være flere personer involvert i saken. Oslo-kvinnen har så langt vært samarbeidende med politiet.

Relasjon mellom de to

– Når det gjelder avdøde så er det eneste vi kan si at det er en voksen mann. Vi jobber med å avklare identiteten og har foreløpig ikke fått varslet alle pårørende, sier Lien Metlid.

Ifølge politiinspektøren skal det foreligge en relasjon mellom siktede og offeret, men motivet for drapet er ukjent. Politiet tror mannen ble drept i leiligheten der han ble funnet.

Politiet vet foreløpig ikke hvem mannen er og ber mediene vise varsomhet når det gjelder detaljer i saken. De kan heller ikke fortelle om skader eller eventuelle skader på offeret.

– Vi kan ikke si så mye, fordi vi må undersøke identiteten til vedkommende. Vi jobber med å kontakte pårørende så vi kan identifisere personen, sa Tor Grøttum, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til VG noen timer etter funnet.

Varslet via Romerike-politiet

Politiet ble varslet om saken av Romerike politidistrikt rundt klokken 13, men skal ifølge NTB ha brukt lang tid på å finne den eksakte adressen. Ved 14.30-tiden hadde politiet fortsatt få opplysninger om hva som skal ha skjedd, skriver NTB.

Det tok nærmere tre timer før politiet slo drapsalarm.

Fredag kveld politiet har sikret stedet og undersøkt avdøde. Det er også foretatt en rundspørring av naboer om de har sett eller hørt noe.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder