FOTBALLFRUEN: Caroline Berg Eriksen og Odd Grenland-spiller Lars Kristian Eriksen ble foreldre for fire dager siden. Foto: ESPEN BRAATA/VG

- Jeg la ut bildet fordi jeg er stolt av kroppen min

Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen svarer i kveld på kritikken etter post-fødsel-bildet på egen Facebook-side.

Artikkelen er over seks år gammel

For fire dager siden ble bloggeren Berg Eriksen og fotballmannen Lars-Kristian Eriksen (29) foreldre til en liten jente.

Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen (26) la i går ut et bilde av seg selv der hun poserer lettkledd fire dager etter fødselen.

Under bildet skrev hun: «Jeg føler meg tom, men samtidig også ikke. 4 dager etter fødselen». Bildet har fått over 16.000 likes. På Instagram har bloggeren 229.000 følgere.

Bildet har fått massiv oppmerksomhet i sosiale medier, men Eriksen har frem til nå forholdt seg taus til kritikken som har haglet.

I kveld har Eriksen selv lagt ut en kommentar til bildet på sin egen Facebook-side.

- Jeg la ut bildet fordi jeg er stolt over meg selv og kroppen min etter noe så tøft som en graviditet/fødsel, og det synes jeg alle mødre, uansett kropp, skal være, skriver Eriksen på nettsiden.

LES OGSÅ: INGVILL DYBFEST DAHLS KOMMENTAR

SVARER PÅ KRITIKKEN: Caroline Berg Eriksen skriver i kveld på sin åpne Facebook-side at hun synes alle bør være stolte av kroppen sin. Foto: NTB SCANPIX

Forstår ikke kritikken

Eriksen skriver videre at hun har fått med seg at mange av de norske mediehusene har omtalt fotoprosjektet til Ashley Wells Jackson, kalt «The 4th trimester body», som viser hva svangerskap og amming har gjort med ulike kvinners kropper.

- Jeg kan ikke se at dette har mottatt noen som helst form for kritikk, og da forstår jeg ikke hvorfor det ikke er greit at jeg kan være stolt over hvordan jeg ser ut etter en fødsel, skriver hun.

Eriksen skriver at hun oppfatter kritikerne som dobbeltmoralske.

- Noen må si ifra

En av dem som har gått hardt ut mot Eriksens lettkledde bilde er blogger Suzanne Aabel. Hun la i går ut et krasst blogginnlegg, der hun kritiserer Eriksen for å forfekte et forskrudd kroppsideal.

PROVOSERT: Blogger Suzanne Aabel, som selv er mor, lot seg kraftig provosere av Caroline Berg Eriksens bilde. Foto: TVNORGE

- Noen må si ifra om at det ikke er greit at en av damene unge jenter i dag beundrer mest er så kroppsfiksert at hun fire dager etter fødselen legger ut et bilde av seg selv i pin-up undertøy, mens andre kvinner med nyfødte barn sitter hjemme i bleier, og er i sjokktilstand, sa Aabel til VG.

Også Fam Irvoll (33), designer og mor til Noelle (2) , forteller at hun ble provosert da hun så bildet av Berg Eriksen.

- Det er ikke fordi hun er tynn, pen og ser trent ut fire dager etter fødselen, men fordi hun har et forhold til kropp som overskygger de fire første dagene som nyfødt mor. Det viser hun ved å bruke tid på å legge ut bilder av seg selv og kommentere dem, sier Irvoll.

La ut eget bilde

Bildet av post-fødsel-magen har også skapt motreaksjoner.

Gry Larsen (38), nylig avgått statssekretær i UD og tidligere AUF-leder, delte i dag tidlig et bilde av magen sin på Facebook. Hun fødte sitt andre barn for to måneder siden.

Sammen med bildet skrev hun: «2 måneder etter fødsel. #Normalfrue».

- Jeg ønsker ikke å kritisere noen, det var ikke poenget mitt - folk må gjøre som de vil. Men vi som mener at kvinner må få lov til å ha den kroppen de har, må også tørre å vise det som er en ganske normal kropp etter fødselen, sier Larsen.

- TOMMEL OPP: Modell og programleder Kathrine Sørland mener Eriksen må få lov til å vise frem den flotte kroppen sin. Her er Sørland avbildet under høstens sesong av «Skal vi danse», sammen med dansepartner Tom- Erik Nilsen. Foto: TV2

Støtteerklæringer

«Fotballfrue» har også høstet mye ros for bildet av den flate magen sin.

- Tommel opp, og gratulerer så mye til henne med babyen! At hun er slank og frisk etter fødselen viser at hun passer på kroppen sin. Eriksen har en flott kropp, som viser at hun trener masse. Kritikken mot bildet mener jeg er helt ufortjent. Alle har forskjellig kropp utfra fysikk, arv og miljø, sier modell og programleder Kathrine Sørland.

Hedda Skoug (30), kjendisstylist, blogger og tobarnsmor, synes også folk kan spare seg for de negative kommentarene rundt Berg Eriksens Instagrambilde.

- For de som følger «Fotballfrue» kan ikke dette bilde ha kommet som noe sjokk. Hennes følgere vet nok hvor mye kosthold og trening betyr for henne, og de har sett henne jobbe hardt for de formene hun har, sier Skoug (30).

VG har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen, uten å lykkes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder