AKTIV: Bill Gates' helikopter var søndag ettermiddag parkert i Skjåk mens familien var på juving i Aura. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN OG HÅVARD KROGSTAD BERGER

Gates fortsatte norgesferien med juving

(VG Nett) Søndag tok Bill Gates turen inn i landet - og inn i et juv.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Daglig leder ved Lom og Skjåk Adventure, Kari Hånsnar, bekrefter overfor VG at Bill Gates og familien søndag var på juving i Aura.

- Hele familien var med på vår vanlige juvetur med rappellering. Familien gikk turen sammen med to av våre guider, sier Hånsnar til VG.

Den to til fire timer lange turen inkluderer mulighet til vannsklier, klatring og klippehopping, og starter med rappellering nærmere 40 meter ned i juvet.

Tips oss:Har du observert familien Gates i Norge? Kontakt VGs journalister her

Lang tur

Gates-familien startet turen litt før klokken 11 søndag formiddag, og tok seg god tid på turen.

- Dette er den type tur hvor man kan bruke mye lenger tid enn vanlig hvis man ønsker å stoppe et sted. De er fremdeles ikke tilbake, så de koser seg tydeligvis, sier Hånsnar ved 14-tiden.

Hun innrømmer at det er spennende og artig å få besøk av verdens rikeste mann.

- Det er absolutt en fjær i hatten, sier hun.

Aktiv norgesferie

Gates-familien var lørdag i Atlanterhavsparken i Ålesund, og ankom Skjåk med det samme helikopteret som de har brukt tidligere på norgesferien.

Bill Gates og familien har den siste uken vært på ferie i Norge, og var fredag på padletur i Geiranger.

Mangemilliardæren tok også turen opp til den forlatte fjellgården Skageflå, hvor han med utsikt over Geirangerfjorden og fossefallet De syv søstrene spiste lunsj .

Tidligere på norgesferien har Bill Gates og familien besøkt Vikingskipsmuseet og Kon-Tiki-museet i Oslo, og onsdag kjørte de i bob- og akebanen på Hunderfossen.

Torsdag møtte Gates-familien det norske kronprinsparet, og spiste blant annet lunsj med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på Bølgen & Moi i Ny-Hellesund. Deretter gikk ferden direkte til Kjevik, hvor amerikanerens privatjet ventet.

På ettermiddagen torsdag landet Gates-familiens privatfly på Vigra lufthavn utenfor Ålesund. Familien gikk rett over i et ventende helikopter, som tok av med kurs mot Sunnmørsalpene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder