VENTEKAOS: Ampre flypassasjerer savner sårt oppdatert informasjon på JFK-flyplassen i New York mens de venter i timevis på avgang med Dreamliner-flyet til Norge. Foto: Erich Haglev.

Mer Norwegian-trøbbel: - En hån mot flyreisende

Nå er alle forsinkelsene blitt en skandale, mener passasjerer

Drømmer om Dreamliner i rute

Alle forsinkelsene med Norwegians nye prestisjefly har utviklet seg til å bli en komplett skandale, mener reisevante USA-passasjerer. I går kveld og i natt var Dreamlineren grovt forsinket igjen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Erich Haglev (69) sitter nå midt på natten New York-tid og venter på å få komme seg hjem til Drøbak og Norge med et sterkt forsinket Dreamliner-fly.

Fortsatt må han vente i minst tre timer til på den heller grå og lite personlige JFK-terminalen i New York.

- Dette er forferdelig kjedelig. Dreamlineren er igjen minst fire timer forsinket. Det samme skjedde på turen hitover 10. september. Dette er en hån mot reisende, sier Erich Haglev til VG der han igjen venter på en forsinket avgang med Norwegians Dreamliner-fly.

Det er slett ikke første gang Norwegians nye langdistansefly er rammet av trøbbel og forsinkelser.

PROBLEMFLYET: Norwegians første Dreamliner-fly, overtatt i Seattle, USA 27. juni 2013. Foto: Jostein Matre

Irritert

Haglev er spesielt irritert på flyoperatøren fordi Norwegian tidligere søndag kveld opplyste på sine nettsider at flyet tok av på riktig avgangstid.

- Det er ikke korrekt at nye flytyper normalt sliter med slike innkjøringsproblemer over så lang tid. Dette bør ikke reisende ta for god fisk. Har det overhodet vært normale avganger med dette flyet? spør Haglev.

Han er lei av å kaste bort timer på venting.

- Tråkig

Informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian sier hun er lei seg for at enda flere Norwegian-passasjerer opplever avgangstrøbbel.

- Er alle Dreamliner-forsinkelsene i ferd med å bli et omdømmeproblem for Norwegian?

- Det er veldig tråkig at passasjerene må lide som følge av forsinkelsene. Vi gjør vårt beste for å ta hånd om passasjerene, blant annet med informasjon og matkuponger, svarer Larsson.

Tidligere i år måtte hele Dreamliner-flåten settes på bakken på grunn av batteri-problemer.

VENTE-NATT: Passasjerer ventet ved midnatt (New York-tid) på avgang med Norwegians sterkt forsinkede Dreamliner-fly fra JFK-flyplassen. Foto: Erich Haglev

Hun forklarer den siste forsinkelsen med at det aktuelle Dreamliner-flyet på vei fra Bangkok til Arlanda ved Stockholm søndag fikk problemer med dokumentasjonen i forbindelse med denne flygningen.

Forplantet seg

- Flyet ble forsinket fra Arlanda, og dette forplantet seg. Deretter måtte flyet bytte en ventil på Gardermoen. Dette forsinket oss ytterligere en time, slik at flyet ble fire timer forsinket fra Gardermoen til New York, forklarer Larsson.

Både Erich Haglev og andre ventende passasjerer har en annen oppfatning enn info-sjefen om informasjonsflyten som er blitt passasjerene til del.

Flere passasjerer som ventet på New York-flyet søndag kveld henvendte seg til VG og fortalte om dårlig informasjon og ørkesløs venting på nye avgangstider.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder