Tidligere justisminister Knut Storberget hilser på Geir Jørgen Bekkevold (KrF) under 22. juli-høringen i Stortinges komitehus i Oslo. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Ber ikke om mistillit mot regjeringen etter 22. juli

KrFs Geir Jørgen Bekkevold, som var saksordfører i Stortingets høringer om 22. juli, ønsker ikke at det stilles mistillitsforslag mot regjeringen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det kommer fram i utkastet Bekkevold har skrevet til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, skriver Stavanger Aftenblad.

- I mine merknader tar jeg særlig for meg svikten med å sikre regjeringskvartalet og svikten hos politiet. Jeg er kritisk til at Grubbegata ikke ble stengt og mener ansvaret for dette ligger hos Fornyingsdepartementet. Men jeg mener ikke vi skal fremme forslag om mistillit, sier Bekkevold.

Han sier han også er kritisk til nedprioritering av viktige sektorer hos politiet og nevner politihelikoptre, IKT og nødnett. Dermed legger han også noe av skylden på Justisdepartementet.

Les mer: Politiet slaktes av 22. juli-kommisjonen

- Samtidig mener jeg det politiske hovedansvaret for svikten ligger hos statsministeren, forklarer Bekkevold.

Dermed kan også regjeringssjef Jens Stoltenberg vente seg sterk kritikk i uttalelsen. Bekkevold sier beklagelsene som har kommet fra de øverste politiske ansvarlige, kombinert med den kommende meldingen til Stortinget, er nok til at han ikke ser noe behov for et mistillitsforslag.

Les mer: Regjeringen kjente til hemmelig 22. juli-scenario

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder