Mann (60) erkjenner å ha drept sin kone

RØDTVET (VG) Hjemmetjenesten fant en kvinne i slutten av 40-årene død i en leilighet på Rødtvet i Groruddalen i Oslo lørdag morgen. Den drapssiktede ektemannen erkjenner de faktiske forhold.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lørdag formiddag rykket store politistyrker ut til en leilighet i en elleveetasjers blokk på Rødtvet øst i Oslo, hvor det ble funnet en død kvinne i slutten av 40-årene og en lettere skadet mann (60).

De to var ektefeller og bodde sammen i leiligheten. Politiet har siktet mannen for forsettelig drap.

ROLIG BORETTSLAG: Nabo Freddy Olsen sier det eneste han pleier å høre av bråk på Rødtvet kommer fra oppussing. Foto:Ingvill Dybfest Dahl,vg

Har forklart hva som skjedde

– Siktede har erkjent de faktiske forhold i avhør. Han har forklart at han har drept sin kone, sier politiinspektør Grete Metlid til VG lørdag kveld.

Mannen skal i politiavhør ha fortalt hva som skjedde i leiligheten, men politiet vil ikke ut med detaljer om dette.

– Kjenner dere til et motiv?

– Det er altfor tidlig å si. Han har forklart seg, men dette må ettergås og vi må foreta nye etterforskningskritt, svarer Metlid.

Ikke tatt stilling til straffskyld

Nå er siktede fraktet til politikammeret. De pårørende er orientert.

– Det er klart at han også er preget av det som har skjedd. Han er nedfor og synes dette er veldig vanskelig, sier Metlid.

Tor Kjærvik er oppnevnt som mannens forsvarer, men har ennå ikke fått snakket med klienten.

– Han erkjenner handlingen, men vil avvente å ta stilling til straffskyld før han har fått snakket med en advokat, sier Kjærvik til VG.

Den siktede ble fraktet til Ullevål sykehus lørdag formiddag med det politiet omtaler som «ulike skader på kroppen».

– Vår teori er at han kan ha påført seg selv skader, sier Metlid.

INNSATSLEDER: Svend Bjelland foran åstedet på Rødtvet. Foto:Ingvill Dybfest Dahl,vg

Rutinemessige besøk

Det var hjemmetjenesten som varslet politiet om dødsfallet klokken 10.27. To pleiere var i leiligheten på et rutinemessig besøk.

– De fant henne død. Han var i leiligheten, forteller Metlid.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent. Obduksjonsrapporten er ventet tidligst mandag.

Den avdøde kvinnen var lam og satt i rullestol, og fikk bistand fra hjemmesykepleierne regelmessig, bekrefter Metlid. Pleierne hadde vært i leiligheten senest dagen før kvinnen ble meldt død.

VGTV: Se intervju med innsatsleder

En nabo på Rødtvet sier til NTB at hun har hørt bråk fra leiligheten tidligere denne uken.

HØRTE INGENTING: Nabo Freddy Olsen ble svært overrasket da han ble møtt av en polititjenestemann i vaskeriet i morges. Foto:Ingvill Dybfest Dahl,VG

– Vi er ikke kjent med tidligere episoder i leiligheten per nå, men vi er kjent med at naboer har gitt opplysninger om dette – og det vil vi undersøke, sier Grete Metlid i Oslo-politiet.

Nabo: – Stille og rolig borettslag

VG har snakket med nabo Freddy Olsen, som ikke hørte noe som minnet om bråk fredag kveld.

– Dette er et veldig stille og rolig borettslag, nå prøver jeg å sortere hva som har skjedd, sier Olsen.

BODD PÅ RØDTVET SIDEN 1962: Gerd Ellinor Solem synes borettslaget på Rødtvet er et fredelig sted å bo. Foto:Ingvill Dybfest Dahl,VG

– Jeg hørte ingenting. Jeg kom hjem i 21-tiden i går, og la meg rundt midnatt. Jeg hørte ingenting, og ble først oppmerksom på det hele da jeg skulle i vaskeriet i morges. Der ble jeg møtt av en politibetjent, forteller han, og beskriver nabolaget slik:

– Her bor det mange eldre, og mange småbarnsfamilier. Det er et nokså integrert borettslag, med et bra styre som følger opp. Hver sommer er det for eksempel sommerfester hvor beboerne blir kjent med hverandre. Det som er av bråk her er oppussing.

Gerd Ellinor Solem har bodd i borettslaget siden blokkene ble bygget i 1962.

– Det er totalt 500 boenheter fordelt på flere blokker. Det er et veldig hyggelig område, og jeg har merket lite bråk. Det er et fredelig sted å bo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder