MINNESTUND: Naboer, venner og bekjente tente lys til minne om faren (35) og gutten (8) som ble funnet død i Haugesund mandag. Foto: Alf Ove Hansen

Naboer minnes død far (35) og sønn (8): La ned blomster og bamser som siste hilsen

(VG Nett) Venner og naboer samlet seg rundt tente lys foran huset i Haugesund der faren (35) og sønnen (8) ble funnet døde mandag.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Minnestunden fant sted like før klokken 18.30 mandag, samme dag som den fryktelige beskjeden om dødsfallene ble kjent. Naboer, venner og kjente samlet seg foran huset på Svehaug, der de ble funnet. Der la de ned tente lys, blomster og brev til minne om de to.

Barn har lagt ned tegninger og hilsener til sin døde kamerat. Utenfor huset ligger en teddybjørn - som en siste hilsen til 8-åringen, skriver aftenposten.no.

Voksne og barn som satte ned lys og la ned blomster, brev og hilsener i snøen utenfor huset der 8-åringen og hans far ble funnet døde mandag morgen.

- Dette er helt uforståelig. Helt meningsløst, sier naboene.

Funnet av bestemor

Det var mandag morgen bestemoren (71) fant barnebarnet og sønnen døde i sokkelleiligheten. Politiet karakteriserer det som et mistenkelig dødsfall, men jobber ut fra mistanken om at 35-åringen tok livet av sønnen og seg selv.

5-åringen har bodd i kjelleretasjen på morens enebolig så å si hele livet. Det samme har sønnen (8), som har bodd hos faren siden han var spedbarn.

Naboer forteller VG Nett om en omsorgsfull pappa som stilte opp for sønnen.

- Det er helt uforståelig. Han var en stille og hjelpsom mann, og veldig omsorgsfull for sønnen sin, sier nabo Lars Økland.

Den åtte år gamle gutten var elev ved Brakahaug skole. Der ble flagget heist på halv stang mandag.

Saken fortsetter under bildet

HALV STANG: Skolen flagget på halv stang for å minnes åtteåringen som ble funnet død mandag morgen. Foto: Alf Ove Hansen

Medelevene fikk krisehjelp etter at de fikk vite hva som hadde skjedd. Det gjorde også åtteåringens mor.

- Vi har koblet inn kommunens kriseteam, som gir den bistanden de kan, sier rådmann Odd Henry Dahle i Haugesund kommune.

Mandag kveld kom Kripos til Haugesund, for å bistå i etterforskningsarbeidet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder