NY ANMELDELSE: Politiet etterforsker nå om de to hovedtiltalte i Alvdal-saken kan ha forgrepet seg på nok et barn. Den hovedtiltalte kvinnen er barnets bestemor. Foto: Daniel Sannum Lauten

Alvdal-tiltalte anmeldt for overgrep mot nytt barn

Den omfattende overgrepssaken vokser i omfang

HAMAR/OSLO (VG Nett) Barnevernet har anmeldt det tidligere samboerparet for seksuelle overgrep mot et nytt barn. De første angivelige overgrepene skal ha skjedd da barnet var svært ungt.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Anmeldelsen kom etter en samtale barnets mor har hatt med barneverstjenesten i Oslo i løpet av våren. VG Nett kjenner til at det skal være konkrete mistanker om at barnet er blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Begge de hovedtiltalte i Alvdal-saken, en kvinne (46) og en mann (64) er anmeldt i den nye saken.

De første angivelige overgrepene skal ha skjedd fra da barnet bare var rundt ett år gammelt, og de skal ha funnet sted i forbindelse med besøk i huset til det tidligere samboerparet i Alvdal.

Sist gang det unge barnet var på besøk i huset i Alvdal var i 2009. Det var etter politiet etterforsket den omfattende overgrepssaken med full styrke.

ALLE DØMT: De fem tiltalte ble dømt til forvaring og fengsel i Nord-Østerdal tingrett. Kun nabomannen (nå 64) godtok dommen fra tingretten. Ankebehandlingen i saken startet i Eidsivating lagmannsrett denne uken. Foto: Grafikk: Tom Byermoen

På dette tidspunktet bodde kun den hovedtiltalte kvinnen i huset, hennes tidligere samboer flyttet ut i august 2007.

Kort tid etter dette besøket ble 46-åringen varetektsfengslet i forbindelse med Alvdal-saken.

KONTAKT VG NETTS JOURNALIST OM OVERGREPSSAKER HER.

Pedofile

Barnets mor er datteren (25) til den antatte hovedkvinnen, som i Nord-Østerdal tingrett i vinter ble dømt til 11 års forvaring for seksuelle overgrep. Hennes tidligere samboer, den hovedtiltalte mannen, ble dømt til forvaring i 12 år

Begge fikk diagnosen pedofile av de sakkyndige i tingretten. De to og et ektepar (46) sitter nå igjen på tiltalebenken etter å ha anket dommene fra første rettsinnstans. Ankebehandlingen i den omfattende overgrepssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i forrige uke.

Politiet er helt i startfasen av etterforskningen av den nye saken.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en slik anmeldelse. Men utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier politiadvokat Sondre Halvorsen i Hedmark politidistrikt til VG Nett.

Tone Norderval er oppnevnt som bistandsadvokat for det unge barnet. Hun bekrefter anmeldelsen, men viser til at den er så fersk at hun ikke ønsker å kommentere den på det nåværende tidspunkt.

- Ukjent

Forsvarerne til det tidligere samboerparet, kjente ikke til den nye anmeldelsen før VG Nett konfronterer dem med den.

- Helt ukjent for meg. Dette må jeg undersøke nærmere med min klient, sier Sverre Næss, som forsvarer mannen.

- Det er påtakelig at det kommer slike ting i forbindelse med at ankebehandlingen akkurat har startet. Dette minner meg om det som skjedde i tingretten, sier kvinnens forsvarer, advokat Sverre Brandstad.

Han viser til anmeldelsen fra hans klients datter som kom kort tid før Alvdal-saken skulle føres for tingretten. Den 25 år gamle kvinnen anmeldte da moren og en av hennes tidligere partnere for overgrep som skal ha funnet sted på 90-tallet, før familien flyttet til Aukrust-bygda i Hedmark. Dette er en sak som fortsatt er under etterforskning ved Romerike politidistrikt.

- Datteren har gjennom veldig mange år kommet med beskyldninger mot min klient. Det er håpløst å forsvare seg mot beskyldninger som dette, sier Brandstad.

Ny etterforskning

Overgrepssaken i Alvdal fortsetter å vokse i omfang. I tillegg til de to anmeldelsene som politiet etterforsker, varslet statsadvokat Iris Storås fredag at de kommer til å starte nok en ny etterforskning i Alvdal-saken.

Det skjer etter et nytt politiavhør med det eldste av de fire ofrene i saken som nå går for retten. I avhøret 15. april har hun forklart at hennes tiltalte far (46) ikke bare medvirket til overgrep, han har også begått seksuelle overgrep mot henne. Den unge kvinnen bekreftet dette i sin rettsforklaring i Eidsivating lagmannsrett.

Ifølge tiltalen er faren kun anmeldt for medvirkning til overgrep. 46-åringen benekter all kjennskap til overgrep mot sine to barn. I tingretten ble han frikjent for overgrep mot datteren, men dømt til fire års fengsel for overgrep mot hennes lillebror.

Fra før er en 56 år gammel mann, en tidligere nær bekjent av de to hovedtiltalte, fortsatt siktet i forhold som politiet knytter til den omfattende overgrepssaken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder